Over hundre ryttere på første Mosterøy-stevne: – Vi ble veldig overrasket

Tiril Byberg på hesten Lady Eliza. Foto: Tom Braathen

Godt over 100 deltakere konkurrerte i sprangridning på Mosterøy, da Mastra Hestesportklubb og Randaberg Ryttersportsklubb gikk sammen for å arrangere distriktsstevne.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

– Vi tok imot rundt 120 deltakere, i tillegg til flere titalls publikummere. Vi ble jo veldig overrasket over hvor mange som kom. Det er ikke noe vi hadde forventet på vårt aller første distriktsstevne, særlig med tanke på at vi arrangerte dette ved starten av påskeferien, sier Tiril Byberg, styremedlem i Mastra Hestesportklubb.

Randaberg Ryttersportsklubb bidro også som arrangør under helgens ridestevne på Mosterøy, og tok med alt av nødvendig utstyr til naboklubben. Stevnet ble avholdt på Mosterøy da Randaberg-klubben foreløpig ikke har eget anlegg.

Det ble konkurrert i sprangridning, med hindre fra 20 centimeter til 1.1 meters høyde. Både barn, ungdommer og voksne deltok. Deltakerne ble ikke delt opp i ulike aldersklasser, men heller i ulike klasser avhengig av hvilke hinderhøyde de skulle bryne seg på.

Marie Jacobsen på hesten Eternity. Foto: Tom Braathen


Les også: Mattilsynet varslet dødelig hestesykdom

Lokale ryttere på pallplass

Blant dem fra Mastra Hestesportklubb som utmerket seg under stevnet, var Vilde Assersen (17) og Marie Jacobsen (14).

Vilde endte på andreplass på både 60- og 70 centimeter hinder, mens Marie stakk av med seieren på 80 centimeter hinder. Hun ridde for øvrig på ponnien Eternity, tilhørende Mastra Hestesportklubbs rideskole.

Vilde Assersen på hesten Wendy. Foto: Tom Braathen

– De har ikke deltatt på så mange stevner, så det er imponerende å se hva våre jenter fikk til, skryter Byberg. Hun legger til av flere klubbmedlemmer var bortreist under helgens stevne, på grunn av påskeferien.

Byberg selv deltok i 1.1 meter-klassen, hvor hun endte på tredjeplass på lørdagen, mens klubbvenninne Sanna Standal Sokn (16) kom på tredjeplass på samme høyde søndag. Klubbmedlem Sikke Solheim Sokn (11) gjorde det også bra. Hun deltok i 20- og 40 centimeter-klassen. Anna Hustad Hoem (15) deltok i 40 centimeter-klassen.

Fra Randaberg Ryttersportklubb var det Malin Tjøstheim Kristensen (27), Simone H. Torstensen (18) og Casandra Helen Hersch (16) som galopperte til pallplass. De sikret henholdsvis andreplass på 1.1 meter, andreplass på 1 meter og tredjeplass på 80 centimeter.

Birgitte Bore på Cassandra fra Bryne Hestesportklubb. Hun tok en 4.plass på 80 cm og 1.plass 90 cm lørdag. Foto: Tom Braathen

Roser dugnadsarbeiderne

Styremedlem Byberg er svært fornøyd med å ha gjennomført klubbens første stevne på Mosterøy, i godt samarbeid med Randaberg Ryttersportklubb.

– Det var mye som skulle gjøres klart, men vi kom i mål i tide, takket være mange dyktige dugnadsarbeidere. De har blant annet satt opp gjerder og hindermateriell, gjort klart banens underlag, rigget kiosken, klargjort premier, vasket, kostet og ryddet. Det har gått noen dugnadstimer, sier Byberg takknemlig.

– Også de besøkende forteller at de var fornøyde med stevnet, og med anlegget vårt som ny stevnearena i distriktet, avslutter Byberg.

Cecilie Klungtveit på hesten Elle-Balia, fra Sandnes og Jæren Rideklubb. Hun tok en 1.plass i 1.00 m og 1.10 m begge dager. Foto: Tom Braathen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...