Ordfører tilbød seg å hente barn i barnehage og SFO

Kvitsøys ordfører Mirjam Ydstebø tilbød seg å hente og passe barn for innbyggere som fikk problemer på grunn av innstilte ferjeavganger i dag. Foto: Arkiv

Kvitsøys ordfører, Mirjam Ydstebø, var ikke snauere enn at hun tilbød seg å hjelpe småbarnsforeldre med henting og barnepass da ferjene ble innstilt.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 14.02.2018 kl 09:13

– Ferja til Kvitsøy er innstilt pga tekniske problemer, midt i verste pendle-tid. Forstår godt at dette er frustrerende for alle de som verken kommer ene eller andre vei!I gjeldende kontrakt har Norled 4 timer på seg før de MÅ sette inn hurtigbåt. Forhåpentligvis kan dette punktet bli bedre i ny kontrakt fra 2019! Fortvilet er det uansett å vente timesvis på Mekjarvik!Og spesielt for småbarnsforeldre som ikke rekker barnehagen og SFO. Jeg er hjemme og kan hente hvis det er behov, skrev ordfører Mirjam Ydstebø i Kvitsøy på sin private Facebook-side i firetiden onsdag ettermiddag.

Hun fikk ingen henvendelser fra foreldre som stod på Randaberg-siden og ikke fikk hentet barna i tide, så hun går ut fra at innbyggerne fikk ordnet seg på annet vis.

– Men hvis noen hadde problemer, tenkte jeg at jeg kunne stille opp. Jeg vet også at barnehagen er villig til å hjelpe til dersom det oppstår slike uforutsette hendelser, sier hun.

Firetimersfrist
Meldingen om at MF Fjordveien hadde tekniske problemer som ville påvirke avgangene ble sendt ut klokken 13.30. Da lå båten i Mekjarvik der den etter rutetabellen skal ligge i et par timer midt på dagen.

– Jeg vet ikke når Norled ble klar over de tekniske problemene. Dersom de oppdaget det klokken 13.30 da meldingen ble sendt ut, så er det innenfor fire timer når hurtigbåtavgangen i femtiden går etter ruten, sier ordfører Ydtstebø.

Politikerne på Kvitsøy er ikke fornøyd med en kontrakt der Norled har fire timer på seg før de må skaffe hurtigbåt til øya dersom ferjen har driftsproblemer.

– Formannskapet har laget en samferdselsstrategi, og dette er ett av de sårbare punktene i dagens kontrakt. Vi kan selvsagt ikke alltid vente at det ligger en reservebåt klar, men de bør kunne få satt inn en hurtigbåt litt tidligere når slikt skjer, sier ordføreren.

Håper det blir lenge til
Ferjen var fikset og første avgang fra Mekjarvik gikk klokken 17.45. Sambandet var tilbake i ordinær rute klokken 18.20. I tillegg ble det satt inn en ekstra hurtigbåtavgang klokken 17.35.

– Nå skal alt være i rute igjen, og vi håper det blir lenge til neste gang, sier ordfører Mirjam Ydstebø.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...