Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Oppslåtte paraplyer og velslåtte slag

På søndag hadde Randaberg Golfklubb æren av å åpne årets sesong i Rogaland DameTour.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Turneringsserien er, med egne ord, «for alle golfglade damer – på alle nivåer». Gjennom sommeren og frem til tidlig på høsten skal syv klubber i jærregionen være vertskap for de kvinnelige golfentusiastene.

Golf for alle

Med tre klasser – A, B og C, alt etter spillernes handicap, får alle deltakerne måle krefter mot andre på samme ferdighetsnivå.

I forkant av startskuddet klokken 10 står Astrid Bratland og terper på puttingen. Den er nok av brukbar kvalitet, da Bratland konkurrerer i klasse B. Hun er begeistret for sesongstarten på Randaberg, trass i det grå og regntunge været denne dagen:

– Det er flott at så mange stiller opp i dette været! De er veldig flinke til å stelle til turnering her, med mat og kaker i klubbhuset. Randaberg golfklubb stiller veldig godt opp som verter.

Shotgun start

– Lykke til, ikke slå oss i [bakenden]! ler en deltaker da to puljer skiller lag.

Den ene puljen starter på utslagsstedet til hull 8, og den andre starter på hull 9. Turneringen gjennomføres med såkalt «shotgun start», hvor puljene fordeles til å starte på hvert av de 18 hullene.

– Det hjelper på for å gjøre det sosialt etterpå, for alle «kommer i mål» samtidig. Hvis alle starter på hull 1, er de første ferdige en og en halv time før de siste, forklarer damene i puljen.

– Kan bare bli bedre

Utslagene mot hull 8 går tålig bra, bortsett fra når fotografens kamera gjør golferne litt selvbevisste. Etter et par hull, synes de fleste at det har gått sånn passe. Om ikke, er de optimistiske:

– Jeg har hatt en dårlig start, men da har jeg brukt opp de dårlige slagene for i dag, sier Siw Scotland spøkefullt.

– Det kan bare bli bedre nå, supplerer en puljevenninne ertende.

Engasjerte støttespillere

Tilbake på klubbhuset sitter Arne Johan Thorsen foran en bærbar PC. Han er leder for turneringskomiteen og fungerende turneringsleder. En av oppgavene hans er å legge ut live-oppdateringer av resultatene på internett.

– Jøss! Berit har spilt par etter syv hull, sier han til Kari Goa.

Hun er også en ivrig golfer, men har i dag tatt på seg å trakte kaffe, og servere kakene som deltakere har bragt med seg, til golferne som trenger en pust i bakken mellom slagene.

Det er ikke bare kaffe og kaker damene kommer innom for, dog. Noen ganger er det greit å forhøre seg om reglene:

– Er jeg out of bounds når ballen landet slik, spør ei som har hatt uflaks med slaget.

God sportsånd og selvironi

Out of bounds er når ballen havner utenfor den definerte banen, og medfører straffeslag. Circa halvveis, ved utslagsstedet nærmest klubbhuset, slentret den lettbeinte galgenhumoren:

– Jeg fikk en skrell…
– Haha, ja, jeg kan se det på hvordan lua di sitter!
– Jeg tullet ikke da jeg sa jeg hadde tre OBer… (OB = out of bounds, journ.anm.)

God start

Inne i pro-shopen gir klubbens proff, Gordon Gellatly, sin foreløpige analyse:

– De fleste vil nok være rustne etter vinteren. Randaberg-banen er åpen hele året, utenom ved utpreget frost eller snøfall, men man kommer seg ikke ut og golfer like ofte i vinterhalvåret. Men det later til å være lovende takter her.

Stavanger seiret

Da det hele var over, og damene trakk inn i klubbhuset for å varme seg på lapskaus og livlig passiar, kom resultatene:

Anna Terese Lekvam, fra Stavanger Golfklubb, seiret i A-klassen med 63 slag, 1 over par. Inger Bue Austrått ble best i B-klassen med 41 poeng, og Kirstin Risnes snek seg forbi Solfrid Risnes i C-klassen, med 33 poeng.

For å motivere spillerne, ble det også gitt premie for retteste drive, og drive som landet nærmest flagget på utvalgte hull. For å motivere dem som ikke hadde dagen, eller som må tilbringe noen flere timer på banen før de kan håpe å hevde seg, var det også såkalt «lucky loser»-utlodning, med flotte premier fra lokale sponsorer som Fem Høns og andre.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...