Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Ønsker toveis-innkreving i bomringene

– Vi mener det hadde vært mer rettferdig om rushtidsavgiften ble tatt bort og det i stedet ble krevd inn en lavere bomavgift i begge retninger, sier Jarle Bø (Sp). Foto: Kirsti K. Sømme

Senterpartiet ønsker billigere takster og bommer som krever inn penger i begge retninger.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 12.09.2018 kl 13:36

– Vi i Senterpartiet holder fast på den politikken vi alltid har hatt, selv om det store flertallet blant politikerne nå ser ut til å være på vikende front, sier Jarle Bø i Randaberg Sp.

Tidlig i bompenge-debatten, i 2014 og 2015, hadde Senterpartiet sitt eget forslag til innkrevningsordning. Partiet foreslo en makspris i bommene på 13 kroner per passering, timesregel og ingen rushtidsavgift. I stedet ønsket de at det skulle betales bompenger både på vei inn i og ut av bomringen.

– Tanken er at det skal gi oppimot det samme i inntekter som dagens ordning, men at det blir en mindre belastning for dem som er nødt til å kjøre bil i rushtiden, sier Jarle Bø.

Han mener partiets forslag ville gi en mer rettferdig fordeling av bombelastningen ved at folk bidrar uansett hvilken vei de kjører gjennom bommen.

– I tillegg mente vi, og vi mener fortsatt, at fylkesordføreren burde vært leder i styringsgruppen for Bymiljøpakken. I dag er det vegsjefen som leder gruppen, en representant for staten som bidrar med cirka 25 prosent av pengene i pakken. Vi mener det burde vært lokal ledelse av styringsgruppen, siden det er lokale krefter som bidrar mest.

Bø er fullt klar over at det ikke vil være mulig å få toveis-innkreving før 1. oktober, men har spilt Senterpartiets forslag inn til ordfører Kristine Enger.

– Vi mener det er et konstruktivt innspill som kan tas med videre i nye forhandlinger med staten, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...