Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

temaLokalt

Nytt storhotell på Kvitsøy

Kristian Pallesen advarer mot nytt storhotell og nedbygging av landbruksjord på Kvitsøy. Foto: Arkiv

De siste månedene har nyheten om at Alfred Ydstebø og Base Gruppen AS planlegger å bygge et storstilt hotell på Kvitsøy spredd seg, blant annet gjennom artikler i Aftenbladet og nå sist på folkemøte på Kvitsøy.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 09.05.2018 kl 07:27

LESERBREV: Ordfører og kommunen er tilsynelatende positive til prosjektet. Men det må være lov å stoppe litt opp og tenke nøye gjennom det som foreslås.

Området som foreslås som nytt hotell ligger på øyas vestside, i et LNF-område hvor det aldri i historien har vært bebyggelse, med unntak av tyskernes bunkere i 2. verdenskrig. En bør tenke litt over det historiske faktum. Hva er grunnen til at denne delen av øya aldri har vært bebygd? Kan det være at naturen og været er så vilt der ute, at ingen har kommet på å bygge der før nå? At det rett og slett ikke er en gunstig plass for bebyggelse?

Alfred Ydstebø uttaler også at sauene skal få beite i fred, og at det skal gjøres minst mulig inngripen i naturen. Men det ser ikke slik ut når en ser på skissene som er kommet ut. Her er det planlagt parkeringsplass midt i beiteområder, veier og selve hotellet ligger slik til at dagens sauedrift umulig vil kunne fortsette som nå. Et tankekors her må også være at Kvitsøy og sauebøndene i 2017 fikk en nasjonal pris for bevaring av kulturlandskapet på øya. Vil det da være riktig å gjøre slik drastiske inngripen i en uberørt natur? Når sauene forsvinner vil de også ta med seg det særegne kulturlandskapet, som ikke vil bli det samme om det ikke beites der ute.

Les også: Vil bygge hotell på Kvitsøy.

Hotellet vil ødelegge det som er særegent med Kvitsøy. Når en kommer ut for å se det spesielle og flotte landskapet, vil det første en ser være et stort byggeri. Da vil det mest attraktive vi har her ute forsvinne.

Det antydes at hotellet med tilhørende videre turisme vil gi Kvitsøy sårt tiltrengte arbeidsplasser. Også her bør en tenke seg grundig om, og det bør også utredes om dette virkelig stemmer. Vil arbeidsplassene ved hotellet komme kommunen til gode i form av økte skatteinntekter? Det er vel ikke utenkelig at dette vil være sesongbaserte arbeidsplasser hvor de som jobber der vil pendle fra andre steder, eller være sesongarbeidere, som da i svært liten grad vil bidra til samfunnet her ute.

Sjøen, været og kulturlandskapet er noe av det som gir Kvitsøy sitt særpreg. La oss bevare det slik det har vært for kommende generasjoner. Jeg vil be kommunen og politikerne tenke nøye gjennom før en behandler den reviderte kommune- og arealplanen. Hvis en åpner opp for å omregulere LNF-områder for dette formålet, hvor skal det stoppe? Andre utbyggere vil også komme på banen, og ønske mer av LNF områdene. Skal hele Kvitsøy nedbygges?

Det bør heller ses på om det kan finnes andre lokasjoner på øya, som for eksempel Krågøy, hvor et hotell kan ligge, hvor det ikke vil gjøre en slik inngripen i landbruket og naturen. En avgjørelse om å bygge et slikt gigantisk prosjekt på vestsida vil få enorme konsekvenser for hele området, landbruksnæringa og for hele befolkningen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...