Nytt sandvolleyanlegg skal doble medlemstallet

Espen Sørbø i Randaberg Volleyballklubb mener at et sandvolleyanlegg bakenfor Randaberg Arena bør kunne stå klar i 2020. Foto: Sigbjørn Berentsen

Randaberg Volleyballklubb setter seg store mål. Om to år skal et nytt utendørs anlegg for sandvolleyball med hall stå ferdig. For å få til det trengs rundt 15 - 17 millioner kroner.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

- For å realisere dette, liker vi å tenke stort og ambisiøst, sier Espen Sørbø. Han er en av flere i klubben som nå jobber med å lage en troverdig plan for et anlegg med fire utendørs baner med tribune og hall.

Vil doble medlemstallet

Nylig sikret Randaberg kommune tomt til sandvolleyballanlegg rett bakenfor Randaberg Arena. Anlegget vil ligge like ved nye Harestad skole, som også gir muligheter for anlegget.

- Klubbens mål med et anlegg for sandvolleyball er å doble medlemstallet, sier Espen Sørbø.

Rådmann i Randaberg kommune, Magne Fjell, bekrefter at tomta er sikret og at reguleringsplanen i området legger til rette for anlegg for sandvolleyball.

- Klarer klubben å finansiere dette på to år, er det bra. Jeg vet at ting tar tid, sier Fjell, som selv tror en framdriftsplan på fem år er mer realistisk.

Fire utendørsbaner og to innendørs er målet til Randaberg Volleyballklubb. Foto: Randaberg Volleyballklubb/skisse

Kommunen har gjort sin del

- Det er knallbra at tomta er på plass, og det viser at kommunen spiller på lag med oss og har gjort sin del av jobben, sier Espen Sørbø.

- Hva gjør dere nå?

- Vi må avklare hvor vi kan plassere ting på tomta, som jeg tror vil gå raskt. Så vil vi fjerne trær på tomta på dugnad, jeg regner med at vi begynner på det i juni. At anlegget kommer nær ungdomsskole gir oss synergier, så vi vil også satse på å få til en tuftepark på tomta. Samtidig jobber vi med å finne ut hva alt koster, svarer Sørbø.

Han mener at klubben bør kunne ha en finansieringsplan klar i september 2018.

Ballidrett i sanden

Randaberg Volleyballklubb har studert et lignende sandvolleyballanlegg i Gøteborg, og skal jobbe videre med om et sånt kan bygges på tomta i Randaberg.

- Der har de fått til 18 baner innendørs, og som var enkelt å bygge. Vi ønsker to baner innendørs, der én skal være kun for sandvolleyball og den andre blir bygget også med tanke på sandhåndball og sandfotball. Da vil bruken bli bedre og kan gjøre finansieringen enklere, sier Sørbø.

Utendørs ser klubben for seg fire baner for sandvolleyball, som enkelt skal kunne gjøres om til 12 baner for minivolleyball.

Slik vil anlegget se ut bak Randaberg Arena. Foto: Randaberg Volleyballklubb/skisse

Positiv til å forskuttere

Så hvordan skal alt dette finansieres? Sørbø sier at klubben vil bruke lokale firma, entreprenører og andre til byggingen. Klubben satser på å få til gode avtaler med disse.

- Vi vil nok ha behov for 15 - 17 millioner, men det kan også bli en lavere pris, sier han og legger til at også volleyballregionen er på lag med Randaberg Volleyballklubb for å få dette til.

- Er 2020 realistisk for at anlegget skal være på plass?

- I gruppa som jobber med dette har vi 2020 som en intern målsetting, og så jobbes det alltid godt under press. Vi skal jobbe for å få med oss sponsorer, og gjerne en bank som kan få navnet sitt på anlegget, svarer Sørbø.

Spillemidler vil også være en del av finansieringen av et idrettsanlegg som dette. Sørbø mener det vil være aktuelt å få Randaberg kommune til å forskuttere spillemidler for å komme i gang. Det er rådmann Magne Fjell positiv til.

- Forskuttering av spillemidler vil vi se velvillig på. Blir det gitt tilsagn om spillemidler er en forskuttering uproblematisk, pengene vil kommunen få igjen senere, sier Fjell.

Han legger til at eventuell forskuttering av spillemidler må behandles politisk.

Siste med #Randaberg VolleyballVis flere

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...