Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Nytt initiativ for motorcross - 10 år siden sist

Torleiv Jansen Bru på Bru har tatt initiativ til et innbyggerforslag om å etablere motorsportanlegg i Rennesøy kommune. Torsdag kveld behandler kommunestyret innbyggerforslaget. Foto: Sigbjørn Berentsen (arkiv).

I kveld behandler kommunestyret i Rennesøy et nytt initiativ for en motorcrossbane i kommunen.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 08.11.2017 kl 19:02

Det er Torleiv Jansen Bru på Bru som står bak innbyggerforslaget, som kommunestyret er forpliktet til å behandle.

237 personer har signert på innbyggerforslaget.

Etter hva Bygdebladet erfarer er en gruppe nå i ferd med å organisere seg. Ønsket er å bygge en motorcrossbane i Rennesøy, et klubb-basert sportsanlegg i henhold til regler i Norsk Motorsportforbund. Anlegget skal drives som en klubb hvor frivillighet og dugnad er blant drivkreftene.

For 10 år siden vedtok kommunestyret at det skulle etableres et motorsportanlegg i Rennesøy kommune.

Den gangen var Djupedal ved skytebanen på Eltarvåg aktuell lokalisering. Men det viste seg vanskelig å overta den aktuelle eiendommen, som flertallet i kommunestyret mente burde eies av kommunen.

I 2007 anbefalte rådmannen at kommunen kunne inngå en leieavtale med grunneieren på minst 40 år. Men etter forslag fra Krf stemte flertallet for å ta ut dette punktet mot fire fra Frp og Dagfinn Hausken.

Rådmannen legger fram saken til kommunestyret i kveld uten noen anbefaling. Han er positiv til at det legges til rette for et bredt og variert aktivitetstilbud i kommunen.

Ved lokaliseringen er det mange hensyn å ta, påpeker rådmannen. Ikke minst er det i forhold til annen bebyggelse, tilgjengelighet og miljøhensyn.

For å sikre offentlige interesser, investeringer for framtida og allmenn interesse, mener rådmannen det er hensiktsmessig at kommunen eier området der et motorsportanlegg blir etablert.

Torleiv Jansen Bru ønsker ikke å uttale seg ytterligere om saken nå.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...