Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Vil vise sambygdingene lek med farger

God stemning: Linda Håvarstein, Bjarkey Bjørnsdottir, Karin Imsland og Line Halstad har mange ideer om tiden fremover for Rennesøy kunstlag. alle Foto: Kathrine Knutsen Foto: Kathrine Knutsen

De frivillige i Rennesøy kunstlag vil bruke sine nye lokaler til å invitere sambygdingene med inn i kunstverden.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

- Hvor mange timer vi legger ned i løpet av ett år? Nei, vet du, det har jeg virkelig aldri tenkt over, sier nestleder i Rennesøy kunstlag, Line Halstad.

- Kanskje like greit? flirer de andre spøkende.

Det er tirsdag formiddag. Vi sitter oppe på Kailoftet i Vikevåg. Nærmere bestemt Kailoftet folkeverkstad, etter at kunstlaget overtok det nå i sommer.

- Først av alt må vi få ryddet opp i alt som er her, og så blir neste steg å rigge det til slik vi vil ha det, forklarer leder Karin Imsland.

Hun og nestlederen sitter i hver sin gule lenestol. På bordet er det telysholdere i alle regnbuens farger.

- Du ville ha kaffe, ikke sant? smiler Linda Håvarstein.

- Det hadde passet utmerket, sier jeg og får en varm pappkopp i hånden. Hun dumper ned ved siden av Bjarkey Bjørnsdottir i sofaen. I dag mangler Lala Gasanova, Inger Jorunn Helland og Inga Godovanna for at styret skal være komplett.

25-årsjubileum

- Vet du, da du ringte og ville lage sak om oss måtte jeg rett og slett sjekke litt. Vi har faktisk 25-årsjubileum nå i oktober! Det må vi jo feire! sier Karin og slår ut med armene samtidig som øynene lyser varme.

- Er det sant? Så tøft da! kommer der fra ene stolen.

- Det må vi jo feire! kommer det fra neste stol.

- Det kan vi jo feire her! lyder det fra sistemann.

- Som du ser, min rolle som leder er først og fremst å iverksette alle forslagene disse kreative menneskene her kommer med. Og å prøve å holde det på et visst nivå, spøker den spreke lederen.

Den grønne Moods of Norway-genseren er på full vei fremover med nestleder Line inni. Latteren blåses ut av munnen for full kraft, og øker en allerede særdeles god stemning denne morgenen.

- Vi har jo vår egen struktur, på sett og vis. Vi er jo tross alt kunstfolk, følger Line selvironisk opp.

- Ja, det høres flott ut med en markering her i anledning jubileet. Vi skal klare å få til det vi vil få til. Smilet er nå på vei mot hver sin øreflipp, og gjør lederen sine øyne ekstra smale når latteren starter.

- Jeg var tydeligvis med og startet kunstlaget og jeg husker det ikke en gang. Desibelen øker enda noen hakk etter kommentaren til Linda. Det skal i alle fall ikke stå på at folk ikke har bidratt frivillig i en årrekke i kunstforeningen.

- Hva finner dere på i kunstlaget da? spør jeg.

- Sånn utenom å være litt svevende? spøker Line.

- Nei vi har faktisk en del faste ting nå etter hvert. Vi har flere vandreutstillinger i løpet av ett år, siden vi ligger inn under Ryfylke kunstlag. Så har vi jo alltid noe på Rennesøydagen. Vi har egne utstillinger, ulike kurs og så startet vi jo opp vårmarked, ramser Line opp.

- Jeg ser allerede nå at vi nok i alle fall bikker 500 timer totalt på ett år, ler hun.

- Og da har du ikke tatt med kakebakingen heller, eller styremøtene, vitser Linda.

- Okey! 600!, høyner Line.

- Minst!

- Kurs? Vårmarked? Egne utstillinger? følger jeg opp.

- Ja, vi ønsker å være en kreativ møteplass. Og nå enda mer enn før, siden vi disponerer disse lokalene her. Da kan vi ha enda flere kurs, sier Linda, som selv ønsker å tilby et malerkurs i løpet av høsten.

For alle

- Det skal være et kurs som absolutt alle kan delta på. Alle kan påføre maling på et lerret. Eller vi kan bruke andre ting. Som sider fra gamle bøker. Vi trenger heller ikke nødvendigvis å bruke pensler, men kan bruke svamper. Det skal være en lek med farger, jeg vil at folk skal se at det ikke er så nifst å male eller skape noe. Snarere tvert om. Det er ganske enkelt. Og det skal heller ikke være et kurs som er sånn åtte kvelder a tre timer, nei. Kort og konsist, og det er bare å bli med.

Linda sin iver smitter over på de andre, som bare blir mer og mer fremoverlent dess mer hun forteller.

- Ja, og datteren min på 17 år kan gjerne ha et kurs der folk kommer for å lære å tegne tegneserier? foreslår Bjarkey.

- Det hadde vært kjempestilig! bryter lederne i hver sin gule stol ut.

- Vi kan sy om klær. Det er bare fantasien som setter grenser. Og folk må bare komme med forslag. Vi ønsker at dette skal være en bruksplass, og gjerne med tiden en plass der folk kan få tilgang om de ønsker å jobbe med tingene sine, sier Line.

- Så har vi jo råloftet! Linda slår hendene ut i luften. Der kan jo folk komme og jobbe med oppussingsprosjekter, alt fra å trekke om en stol til å pusse ned en kommode. Der kan vi ha utstillinger også, i alle fall på sommertid - siden det ikke er isolert, flirer Linda.

De andre er enig. I løpet av en kort halvtime florerer ideene høyt og lavt i rommet.

- Det eneste vi trenger utenom er at folk ønsker å være med. Det er først da vi kan skape noe kjekt sammen, påpeker gjengen.

Ja takk til flere medlemmer

Rennesøy kunstlag har 40 medlemmer. Og skulle gjerne hatt flere.

- Som du sikkert ser elsker vi jo det vi holder på med her. Og denne gjengen er jo bare fantastisk å være rundt, så jeg er sikker på at ikke en av oss teller timer. Vi koser oss med alt vi gjør. Men det betyr ikke at vi sier nei takk til hjelp fra andre medlemmene vi allerede har, eller ikke sier ja takk til flere medlemmer. Det hadde jo vært kjempekjekt, sier Karin.

- Ved å gjøre ting sammen, og ha egne utstillinger i bygda som vi har hatt før, får vi en mulighet til å vise frem all den fine kreativiteten som ligger hos folk her i Rennesøy kommune. På vårmarked kom det jo frem mange som jobber hver for seg hjemme med mye forskjellig. Det er stas at vi får vise frem litt ekstra i tillegg til det lokale næringslivet, sier Bjarkey.

- Og så er det jo flott å ha en arena der folk kan jobbe sammen med ting og utveksle tanker og ideer. I stede for å sitte hjemme hver for seg, påpeker Linda.

- Nei, nå gleder vi oss noe voldsomt til å komme i gang! sier de på full vei inn til råloftet.

- Jaha - skal vi rydde alt det her blir det endelige tallet på frivillig innsats per år på langt over 700 timer. Det er bare å sette i gang, skal vi bli ferdig til jubileumsmarkeringen i oktober, ler Line smørblid.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...