Venter på nye sykehjemsplasser

Virksomhetsleder Ann Kristin Schmidt Thomson og hennes ansatte ser frem til det nye sykehjemmet står ferdig en gang våren 2019. Foto: Kirsti K. Sømme

Allerede i dag er det trangt på Randaberg sykehjem, og nå blir det nye sykehjemmet forsinket.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Bygdebladet skrev i forrige uke at Randaberg Helsesenter, også kalt Sunnhetsgrenden, og det nye sykehjemmet ved Vardheim kan bli opptil fire måneder forsinket. Opprinnelig skulle det nye sykehjemmet stått innflyttingsklart ved årsskiftet 2018/2019.

Slik svarer virksomhetsleder Ann Kristin Schmidt Thomson ved Randaberg sykehjem når hun blir spurt hvilke konsekvenser forsinkelsen har for ansatte og brukere.

- Konsekvensen er selvsagt utsatt drift, og det er trangt på sykehjemmet i dag. Vi jobber under litt pressede forhold i dag, og det vil vi nå gjøre i noen måneder ekstra, forteller hun.

Leier plasser

Randaberg kommune leier sykehjemsplasser på Kvitsøy og i Rennesøy når det er behov for det. Det er da snakk om leie av korttidsplasser til avlastning og korttidsrehabilitering.

- Vi har i perioder, både i fjor og i år, leid plass hos Rennesøy og Kvitsøy. Vi kjøper ikke langtidsplasser. Det er behov for flere sykehjemsplasser i Randaberg, men vi skal klare å gi forsvarlig hjelp, sier Schmidt Thomson.

Hun sier det foreløpig ikke er behov for mer enn et par ekstra plasser.

- Mange eldre er forutseende og kjøper seg lettstelte leiligheter i sentrum der det er lett å gi hjelp slik at de kan bo hjemme lenge. Men noen vil likevel få behov for sykehjemsplass.

Vurderingslister

Randaberg kommuner har i dag ikke venteliste for sykehjemsplass, men kommunen har løpende vurderingslister.

- På vurderingslistene står de som vi regner med vil ha et behov innen nær fremtid. Hvis noen må ha en sykehjemsplass, da må vi skaffe det. Det er årsaken til at vi ikke har venteliste, forteller virksomhetslederen.

Hun legger til at det i mange tilfeller er mulig å gi et forsvarlig tilbud ved hjelp av andre tjenester som for eksempel dagsenter, hjemmesykepleie og praktisk bistand i hjemmet.

Det at Randaberg helsesenter og de nye sykehjemsplassene blir forsinket kan imidlertid også få økonomiske konsekvenser ved at ferdigbehandlede pasienter blir liggende på sykehuset i påvente av sykehjemsplass. I slike tilfeller får kommunen en regning fra sykehuset per liggedøgn.

- Jevnt og trutt har vi hatt mer overligg på sykehuset nå enn før 2015, sier Ann Kristin Schmidt Thomson.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...