Vant tur til Island og USA

Eksempel: I filmen viser Ida frem person X som eksempel på en person som finner smutthull i den gylne regel. Foto: Michael C.A. Simonsen

Ida Adolfsens film om den gylne regel vant videokonkurranse arrangert av Odd Fellow Ordenen.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Med sin film om den gylne regel stakk Ida Adolfsen av med vinnerpremien, en tur til Island og USA i sommer.


Ida Adolfsen er en av åtte ungdommer fra Norge som vant tur. Totalt har 18 jenter og gutter vunnet en tur til Island og USA, hvorav tre gutter og fem jenter er fra Norge. I Adolfsens klasse, vg1 media og kommunikasjon på Randaberg vgs. deltok alle i konkurransen.

- Hva var tema for konkurransen?

- Det var den gylne regel.

- Hvordan løste du oppgaven?

- Jeg ville fortelle om den gylne regel og om de forskjellige versjonene av den i de ulike religionene.

- Hvordan gjorde du det?

- Jeg har tegnet og forklart i filmen. Filmen min handler om at det går an å gjøre noe annet enn å gi materialistiske ting til hverandre. At man kan gjøre en aktivitet eller noe sammen. Vi gir ofte gaver istedenfor å bruke tid sammen med andre.

- Hvordan kom dere med i konkurransen?

- Det er en lærer, som er med i Odd Fellow, som meldte oss på. Det er mange andre skoler som er med også.

- Har dere jobbet med den på skolen?

- Ja, vi har jobbet med filmene både på skolen og hjemme. Jeg har brukt mye fritid på filmen.

- Hvor mye fritid har du brukt på filmen din tror du?

- Jeg er ikke helt sikker, ca. 20 timer tror jeg. Det tar litt tid. Man må jo lage idè, skrive manus, jeg har jo tegnet i filmen, noe som har tatt mye tid, filme og så må man jo redigere til slutt.

- Hva som gjorde at du brukte så mye fritid på filmen?

- Jeg liker å lage film og å være kreativ. Jeg har lyst til å jobbe med film.

- Har dere fått mye hjelp?

- Vi har fått veiledning, men det er selvstendig arbeid, så vi har gjort alt selv.

Odd Fellow

Ikke alle vet hva Odd Fellow er.

- Odd Fellow er en åpen, religionsuavhengig orden med over 22 000 medlemmer. Odd Fellow er en verdibærende orden. Vi gjør veldedig arbeid, og ordenen er et sted for vennskap, læring og utvikling, forteller Svanhild Sandem i ledelsen i Odd Fellow.

- Hva er konkurransen?

- Vi inviterer ungdom en gang i året til å delta i en slik konkurranse fordi vi ønsker å gi ungdommer en tur og anledning til egenutvikling. Konkurransen arrangeres fordi ikke alle har råd til å gi ungdommer en slik opplevelse. Derfor arrangerer vi en konkurranse hvor ungdommer kan vinne en tur til USA. I år skal de også til Island. I fra organisasjonen er det to ledere som er med, to Stor Sire som de heter i denne ordenen. Turen, opphold og mat står Odd Fellow for, så det eneste ungdommene selv må stå for er lommepenger, sier Sandem.

- Hva skal dere på Island og i USA?

- I år skal vi tre dager til Island, hvor vi og ungdommene skal få lære mer om bærekraftig og fornybar energi. I USA skal vi besøke FN-bygget og vi er vi blant annet invitert av den norske FN-delegasjonen på besøk. Dette er en tur hvor målet er å inspirere ungdommene til læring og utvikling, sier Sandem.

- Hvilke andre land er med i konkurransen?

- I år er det deltagere og ungdommer fra Sverige, Danmark, Finland, Island, Sveits og Holland som er med i konkurransen og på turen i sommer, sier Sandem.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...