Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Ukas bedrift - En lokal bedrift for hele regionen

Lokalt: Daglig leder Tønnes Rygg har drevet Rygg Maskin helt siden oppstarten i 1960. Han har selv vokst opp på Goa, og holdt basen til bedriften i Randaberg de siste 57 årene. Foto: Ingvild Olaussen

I 57 år har maskinentreprenøren Rygg Maskin hatt base i Randaberg.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Hvem er hovedkundegruppen deres eller hvilket marked sikter dere mot? 

– Statens vegvesen og alle kommunene i vårt distrikt. Vi jobber med store hovedentreprenører som Skanska, Kruse Smith samt større boligfeltutbyggere. Vårt geografiske arbeidsområde er Rogaland, hvor veibygging og boligfelt er vår spesialitet.

Hvor lenge har bedriften vært etablert i kommunen? 

– Bedriften startet opp i 1960 med én ansatt. Siden har vi utvidet med mer utstyr og ansatte, og hele tiden hatt administrasjon og base i Randaberg kommune.

Hvordan har bedriften vokst eller endret seg siden oppstarten? 

– I etableringsåret 1960 var det én ansatt. I 1966 var vi seks ansatte. Bedriften ble omdannet til aksjeselskap i 1972 med 42 ansatte. Per i dag er vi 70 ansatte.

Hva skjer i bedriften for tiden? 

– I Randaberg kommune har vi kontrakt med Statens vegvesen om bygging av ny undergang i Goakrysset. Vi har også kontrakt med Statens vegvesen om bygging av ny undergang og sykkel/gangsti på Grannessletta i Sola kommune. Ellers har vi et større byggefelt på Tastarustå for Stavanger kommune. Vi har også arbeidet med Sunnhetsgrenda i Randaberg sentrum. Nye Harestad skole samt nye Gamlingen er vi så vidt ferdige med. Landstrømanlegg i Mortavika, Arsvågen og Mekjarvik er prosjekter som pågår. Ellers har vi en del mindre prosjekter i distriktet som løper til enhver tid.

Hva er planene fremover? 

– Statens vegvesen, fylkeskommunen og kommunene i distriktet har store veiprosjekter på beddingen: Transportkorridor vest, bussveien mellom Stavanger og Sandnes og Rogfast for å nevne noe. Vi går spent og venter på anbudsdokumentene og håper vi kan kapre noen av disse.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...