Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

– Trist å ikke ha kantine og leirskole

Ønsker endring: Ingeborg Kristiansen Tveranger (t.v.) og Konstanse Serine Wee er blant elevene på Harestad skole som ønsker kantinen og bibliotekarstillingen tilbake, i tillegg til opprettholdelse av leirskolen. Foto: Jan Henrik Heggebø

Harestad skole har kuttet kantinetilbudet, bibliotekarstillingen, og snart forsvinner også leirskolen. Nå ber elevene på skolen politikerne om hjelp til å redde tilbudene.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

– Det er en stor skuffelse. Vi synes det er både dumt og trist at disse tilbudene uteblir, sier Konstanse Serine Wee (13) og Ingeborg Kristiansen Tveranger (13).

De er begge elever på Harestad skole, og medlemmer av skolens elevråd. Selv har de fått med seg at skolen nå har kuttet ut kantinetilbudet og bibliotekarstillingen, etter et politisk krav om å redusere kostnader. Det medfører at også leirskoletilbudet snart forsvinner fra skolen.

Det ønsker blant andre de to 8. klassingene å sette en stopper for.

Tar til orde for endring

Nå har Wee og Kristiansen Tveranger planer om å sette problemet på dagsorden under det kommende elevrådsmøtet. I tillegg er de medlemmer av BUK (barn og unges kommunestyre), og har planer om å ta det opp også der.

Selv mener jentene at det er en viktig sak de kjemper for.

– Ta kantinen for eksempel, det er en veldig viktig møteplass for oss elever. I tillegg er det ikke alle elever som tar med seg mat på skolen hver dag, gjerne på grunn av at de ikke har tid om morgenen, sier Wee, som synes det er trist at skolens helt nye kantinekjøkken står ubrukt.

– For oss er det viktig å ha et kantinetilbud, om ikke hver dag så i alle fall noen dager i uken. Det er ikke bare vi i 8. klasse som vil ha dette, men alle elevene på skolen, legger Kristiansen Tveranger til.

Leirskolen viktig for miljøet

Like trist synes de det er at skolen nå har planer om å kutte leirskolen for elevene. Det har skolen sett seg nødt til siden den statlige støtten kun dekker halvparten av kostnadene.

– Leirskole er noe vi har hatt hvert år. For oss har det blitt en tradisjon som vi elever virkelig har sett fram til. Leirskoletilbudet har bidratt til å skape et godt og inkluderende miljø på skolen vår. Derfor ønsker vi å beholde tilbudet, sier Wee.

De ønsker også bibliotekarstillingen tilbake, da personen i stillingen var til stor nytte for elevene, blant annet under organisering av nye bøker ved starten av nye skoleår.

Ber politikerne om endring

Videre forteller Kristiansen Tveranger at det kun er Harestad skole blant barne- og ungdomsskolene i Randaberg kommune som mister de nevnte tilbudene. Ifølge henne har elevene fra de andre skolene fått dette med seg.

– Elevrådene fra de andre skolene kjenner til problemet. De har fortalt oss at også de kommer til å ta dette opp i sine elevrådsmøter, noe vi setter pris på, sier Kristiansen Tveranger.

For å få gjennomslag for sine ønsker, holder det imidlertid ikke å ta problematikken opp i kun BUK og ulike elevrådsmøter. Selv har Wee og Kristiansen Tveranger planer om å be lokale politikere om hjelp.

– Vi vet nemlig at politikerne fremdeles kan ombestemme seg. Vi ber dem derfor om å se på dette en gang til, for disse tilbudene er veldig viktige for oss. Vi ber politikerne om å finne en annen løsning, sier Wee.

– Videre vil vi invitere oss selv til ordfører Kristine Enger og kommunestyret, for å forklare hvorfor dette er så viktig for oss. Politikerne er nødt til å høre våre argumenter direkte, ikke bare gjennom BUK, legger Kristiansen Tveranger til.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...