Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Tøyfiller i toalettet førte til badeforbud

Pumpeproblem: Pumpesystemet nær Sandnestranden har vært ute drift den siste tiden. Av den grunn valgte Randaberg kommune å forby all bading i området. Foto: Marina Flister

Forrige uke varslet Randaberg kommune forbud mot bading ved Sandestranden. Årsaken skyldtes et fillete problem.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 22.08.2018 kl 13:04

Forrige fredag varslet Randaberg kommune forbud mot bading ved Sandnestranden. Dette informerte de om via egen nettside og ved å sette opp skilt på parkeringsplassen til stranden. Forbudet ble opphevet igjen tirsdag ettermiddag.

Kristin Sinnes, avdelingsleder for teknisk drift i kommunen, kan nå informere Bygdebladet om at det midlertidige forbudet skyldtes driftstekniske problemer.

- Vi har hatt en episode hvor det har blitt kastet blant annet tøyfiller i toalettet. Det har medført at en av de to pumpene i pumpestasjonen i Valahaug ble ødelagt, forteller Sinnes.

Pumpestasjonen skal sørge for å holde blant annet avløpsvann unna strandkanten.

I tillegg til tøyfille-problematikken, har den siste tidens nedbørsmengde medført en del overflatevann til pumpestasjonen.

- Den økte vannmengden på kort tid førte til at vi, for å unngå tilbakeslag og oversvømmelse i kjellere, måtte slippe overvann til Bøkanalen. Dette ender til slutt i sjøen ved Sandestranden, forklarer Sinnes.

Som følge av driftsproblemet valgte kommunen å forby bading på stranden som en føre var-handling i samråd med kommuneoverlegen i Randaberg.

Mandag ble det tatt prøver i sjøen som ble analysert for temotolerante koliforme bakterier (tarmbakterier).

- Prøveresultatene viser at det er god badevannskvalitet på Sandestranden, sier avdelingslederen.

Forbudet er derfor, som nevnt, opphevet. Det er med andre ord lov å bade på Sandestranden igjen.

Avslutningsvis minner Sinnes alle på at det kun er tre ting som skal i do.

- Toalettpapir er én av de tingene, avslutter Sinnes.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...