Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Tomatfestivalen på Finnøy får penger til «Barnas sjømattelt»

Tomat og fisk: I tillegg til storstilt tomatproduksjon foregår det også lakseoppdrett på Finnøy. Den blir servert i «Barnas sjømattelt» Foto: Cecilie Aarseth

I dag fikk Tomatfestivalen en gledelig overraskelse, da det ble klart at den tildeles 16.000 kroner til et tiltak for å gjøre barn bedre kjent med sjømat. I «Barnas sjømattelt» skal Ryfylkekokken lære barna å lage lakserett.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Tomatfestivalen har tidligere hatt pizzatelt for barn, men siden det er flere sjømataktører i Finnøy kommune syntes de at det virket fornuftig å slå enda et slag for fokus på lokalproduserte matvarer. Følgelig ble det søkt om støtte til å arrangere «Barnas sjømattelt».

Ryfylkekokken, Frode Selvaag, er hyrt inn til å holde en liten sjømatskole der han sammen med barna skal lage en rett av laks, tomater og andre grønnsaker. Man håper å få med seg omtrent 60 barn på opplegget.

Pengetildelingen gleder Roy Steffensen, som er tidligere varaordfører på Kvitsøy og nå sitter på Stortinget for Fremskrittspartiet:

– Det er viktig at barn og unge får kjennskap til en av Norges viktigste næringer, og at man får gi barna muligheten til å bli glad i fisk og sjømat fra starten av. Flott at Tomatfestivalen vil forsøke å gjøre dette gjennom aktiviteter som gjør dem nysgjerrige, engasjerte og som gir dem mulighet til å smake på maten.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...