Tok turen til tre land

Godt reisefølge: Alle gikk godt overens med alle på turen. Foto: privat

Årets tur for Randaberg Hagelag gikk til intet mindre enn tre land: Italia, Frankrike og Monaco.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

- Det var en kjempekjekk tur. Det som er så hyggelig er at alle snakker så godt med alle, det er ingen grupperinger. Du kan sette deg ned hvor som helst, forteller Ole Hetland med et smil.

Vi setter oss ned foran peisen i huset deres på Randaberg. Det er en kald høstdag i oktober, som byr på alt som hører med av vær og vind. Solveig runder hjørnet med nykokt kaffe - både Øivind Pettersen, Torhild Pihl Pettersen og jeg takker ja.

- Vi var 35 personer på tur. Og som alltid ordner Ole opp i stor stil slik at vi andre bare kan melde oss på. Kjempeopplegg, gliser Øivind og kikker leende bort på kompisen.

Overgangen fra flere og tjue grader i middelhavslandene til ensifret i Randaberg ser ikke ut til å plage dem nevneverdig der de ler og hygger seg.

- Det var en flott tur, hvor vi i løpet av en ukes tid fikk sett alt fra store byer til landsbygda både i Italia, Frankrike og Monaco, skryter Øivind.

- Hva gjorde mest inntrykk? spør jeg og tar en slurk av kaffen.

Den ene anekdoten etter den andre kommer frem og bringer med seg latter. Til slutt enes de om at å se den lille italienske landsbyen Pitigliano, det var helt oppe på toppen av listen.

- Det er utrolig å se hvordan den er bygd, hvordan de har fått det til, spesielt med tanke på hvor lenge den har eksistert, sier Solveig.

Busser rundt

Gjengen ble gjennom hele uken fraktet rundt med buss, hadde egne guider og kom bokstavelig talt til dekket bord både den ene og andre plassen. I løpet av åtte dager besøkte de blant annet steder som Cinque Terre, øya Elba, Portofino, Monaco og Nice.

- Hvorfor tre land og hvorfor akkurat denne reiseruten?

- Jeg bestilte en reise hvor alt er lagt opp for oss. Og så har vi jo vært de fleste plasser etter hvert, ler Ole.

De andre rundt han setter i med latter de også. For det er jo ikke så langt fra sannheten. For kun kort tid siden reiste hele reisefølget til Randaberg Hagelag helt til Kina.

- Det tror jeg må ha vært en av de turene som har gitt aller mest inntrykk, påpeker Solveig og Torhild.

Foruten kan land og plasser som Svalbard, England, Island, Irland, Skottland, Azorene, Madeira, Nederland, Ungarn og norgestur med hurtigruta, nevnes.

- Jøss, det har blitt noen turer etter hvert, ler Øivind fornøyd.

På årets tur var 26 av 35 i reisefølget fra Randaberg.

- Når vi booker turene har vi et visst antall plasser, og denne gang var blant annet noen kjekke folk fra Finnøy hagelag med oss på tur, smiler Ole, og røper at han allerede har planlagt neste års tur:

- Den blir til Atlanterhavsøyene!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...