Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Torleif er tidlig ute med nypoteter igjen

Cirka en halv dekar er dette arealet på Todnem, som Torleif kaller Bjergsted, et lunt sted for dyrking av blant annet poteter. Foto: Sigbjørn Berentsen

Onsdag gikk den første ladningen med nypoteter av typen Hassel fra Todnem til Ålgård og landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 15.05.2019 kl 14:05

- Nå tar vi opp de første potetene, sier Torleif Todnem i Frøvoll gård i Randaberg. Han har ikke hørt at noen er så tidlig, allerede før 17. mai.

Potetene, av typen Hassel, som han begynte å ta opp onsdag denne uka, ble satt 23. februar. På cirka et halvt dekar i det han kaller Bjergsted på garden, en lun plass der nordavinden ikke får tak er det gode vekstvilkår for poteter og grønnsaker.

Torleif Todnem i Frøvoll gård på Randaberg tok opp nypoteter 15. mai og sendte første ladning til landbruks- og matminister Olaug Bollestad på Ålgård for å vise at bøndene også kan gi i forhandlinger. Foto: Sigbjørn Berentsen

Den første ladningen av Hasselpoteter ble sendt til Ålgård.

- Vi har jo en landbruks- og matminister fra Rogaland, så et sendebud herfra leverer dem til Olaug Bollestad. Forhandlingene om jordbruksoppgjøret pågår, så det kan være greit å vise at vi både gir og tar, og nå får landbruksministeren nypoteter av oss til 17. mai, sier Torleif Todnem.

- Er du fornøyd med det hun tilbød bøndene dette året?

- Nå er jo ikke forhandlingene ferdig ennå, men bondeorganisasjonene vil satse på grønt og innovasjon knyttet til det vi driver med. Det er positivt for oss og andre som holder på med det samme i Randaberg, svarer Todnem.

- Du liker den retningen på årets jordbruksoppgjør?

- Ja, svarer han midt mellom fårene på potetfeltet i Bjergsted, som vil gi en avling på mellom 300 og 400 kg.

Torleif Todnem er alltid blant de første til å ta opp poteter om våren, så også i år etter at jorda i Randaberg er så godt egnet for blant annet den type vekster. Foto: Sigbjørn Berentsen

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...