Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Større egenandel på bysykkelordningen

Slik ser skissen på de nye elektriske bysyklene ut Foto: Kolumbus

- Beskjeden vi har gitt Kolumbus er at Randaberg kommune går for samme antallet som opprinnelig tenkt, sier folkehelsekoordinator Anne Grødem i Randaberg kommune. Sammen med elleve andre kommuner i Rogaland, og Kolumbus, fikk bysykkelordningen tildelt fem millioner kroner fra Miljødirektoratets klimasatsmidler.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Opprinnelig ble det søkt om åtte millioner kroner til ordningen. Randaberg kommune vil gå inn for samme antall sykler og ladestasjoner som var planlagt, til tross for at egenandelen for kommunen blir større.

- Planen var og er fremdeles å få 20 el-sykler og 40 ladestasjoner til kommunen, men dette skal behandles politisk først, det vil skje etter ferien, sier Grødem.

Grødem forteller at det er mulig for bedrifter å få ladestasjoner tilknyttet sin beliggenhet.

- Bedrifter kan bli med i ordningen. Det er det flere bedrifter som har gjort i Stavanger-området. Da kan ladestasjoner bli satt opp i nærheten og slik gjøre det lettere for ansatte å velge sykkel, sier Grødem.

Klimasatsmidlene på fem millioner kroner dekker halvparten av kostnadene, mens den enkelte kommune må betale resten.

Totalt skal 750 el-sykler, med dobbelt så mange ladepunkter, på veien sesongen 2019 i de tolv kommunene. Kolumbus har nå ute et anbud nasjonalt og internasjonalt på produksjon av de 750 syklene, med en opsjon på 1500 sykler.

Prosjektet starter sesongen 2019 med en tolv måneders prøveperiode. De tolv andre kommunene som er med på ordningen er Eigersund, Time, Hå, Klepp, Gjesdal, Haugesund, Karmøy, Sandnes, Sola, Stavanger og Strand.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...