Stem på Nye Vardheim

FORSLAG 1: Sunnhetsgrenden

Arkitektene har laget fire utkast til hvordan de ser for seg Nye Vardheim i Randaberg, helsesenteret med omsorgsboliger og sykehjem. Stem på det forslaget du liker best.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 15.01.2013 kl 15:31

SUNNHETSGRENDEN heter det ene forslaget. Her har arkitektene tegnet et bygg de mener er tro mot grunnprinsippene i en vestlandsgrend. Det er laget klynger med av mindre hus, noe som skal gjøre totalinntrykket mindre massivt. Husene er tenkt i ulike nyanser.

For arkitektene som har tegnet Sunnhetsgrenden, har det vært viktig å fjerne institusjonspreget. Stedets identitet skal bygge bro mellom «hjemme» og et institusjonsmiljø.

Utenfor bygget vil arkitektene både ha et gårdstun med trær, en sansehage og en rosehage.

HELSEBASEN er et forslag der sykehjemmet og de tre omsorgsbolig-fellesskapene lokaliseres rundt to tun på toppen av bygget. Dermed gis boligene utsikt over landskapet. I tillegg gir det rom for både privatliv og kontakt med senteret. Service- og støttefunksjoner er lagt i nærheten av sykehjemmet, nos som skal gi trygghet for brukerne og et kompakt senter med rasjonell drift for kommunen.

Senterets ulike funksjoner er organisert rundt et sentralt adkomstpunkt i første etasje. Bygget er tegnet i teglstein og tre, og det er gjort stor bruk av takterrasser som utearealer for brukere og besøkende.

DE FEM SANSENE er et prosjekt som går ut på å skape et sentralt samlingspunkt og et identitetsskapende sted i et nytt helse- og velferdsbygg i Randaberg sentrum. Helsesenteret tar inspirasjon fra tradisjonelle kloster som er organisert rundt kultiverte gårdsrom.

Det har vært viktig for arkitektene å lage et kompakt prosjekt med korte kommunikasjonslinjer. Kommunikasjonen i avdelingene er basert på sirkulasjon. De tre enhetene med omsorgsboliger er bygget som trekanter, med ni boliger i hver trekant.

De fem sansene planlegges med trevegger og glassfasader ut mot en grønn lunge og mot veien.

SOLSIÅ KVARTALET består av bygninger på opptil fire etasjer. Kvartalet skal være åpent, slik at man som fotgjenger kan bevege seg fra sentrum og parken, gjennom gårdsrommet og opp på Varen. Bygningene er utformet med en avtrapping i etasjehøydene for å få mest mulig sol inn i gårdsrommet.

Som anleggets knutepunkt, ligger en felles resepsjon for hele helsesenteret og de sosiale og offentlige funksjonene, sammen med kaféen. Resepsjonsområdet henvender seg ut mot Torvmyrveien og parken.

Boligenhetene er plassert i bygninger litt tilbaketrukket fra Torvmyrveien, men med nær forbindelse til omsorgsboligene. Boligene er hevet opp fra den offentlige delen i første etasje. Takterrassene med sansehagene legger tilrette for opphold på lune dager. Fra både stue og terrasse kan beboerne følge med på hva som skjer på bakkeplan.

En jury nedsatt av kommunen holder nå på å vurdere de fire ulike forslagene. I februar vil de komme med sin anbefaling om hvilket forslag som skal velges. Hvilket arkitektkontor som har tegnet hvilket forslag, er foreløpig hemmelig. Etter at juryen har kommet med sin anbefaling, behandler politikerne saken i sitt møte i mars.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...