Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Startet løpet til inntekt for demens-forskning fra Vardheim sykehjem

Ondrej Jarusek startet fredag morgen å løpe fra Vardheim sykehjem og langs Torvmyrveien. Første etappe ender i Sandeid. Chilli, familiens 13 år gamle chihuahua blir med på turen. Foto: Michael Chr. A. Simonsen

Ondrej Jarusek startet løpeturen til inntekt for demens, fra Randaberg kl 9. fredag. Første etappe løpes via Stavanger, før en fergetur venter. Etappen avsluttes i Sandeid.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Ondrej Jarusek ble vinket avgårde med lykkeønskninger av familien. Foto: Michael Chr. A. Simonsen


I lett regn og 14° startet turen langs Torvmyrveien. Om 13 dager og 850 km. ankommer Jarusek Averøy utenfor Kristiansund.

- Det har vært varmt og tørt i en lang periode, hvordan blir det å løpe hvis det blir slik under turen?

- Været i dag er kanskje ikke det beste, men jeg liker å løpe i solen. Jeg kunne nok ikke gjort dette alle steder i verden, men været her i Norge er bra nå på sommeren, sier Jarusek og legger til at han kunne nok også gjort det i Australia, hvor han er vokst opp.

Krevende planlegging

- Hvordan er formen i dag?

- Formen kjennes fin, dette skal gå. Vognen er pakket og jeg er klar. Her vil jeg ha diverse forsyninger som jeg vil trenge underveis. I tillegg til Chilli.

Chilli er familiens chihuahua som er med på turen nordover.

I lang tid har Jarusek planlagt ruten som skal løpes.

- Det har vært utfordrende. Det er langt, og jeg må unngå tunneler, noe som har bydd på utfordringer i planleggingsfasen. Å lete etter ruter som tar meg rundt eller over tunneler har tatt tid. Man sitter og ser og spør seg selv "er det der en rute eller ikke?", sier Jarusek.

- Etter at ruten var klar, ville jeg bare starte, det blir bra å komme i gang nå, sier Jarusek.

Alt er mulig her i livet

Målet er å løpe 50 km. om dagen for å nå Averøy, utenfor Kristiansund. For å komme frem må det tas ti forskjellige ferger. Nettene vil tilbringes på forskjellige campingplasser.

- Jeg gjør også dette for å vise min sønn og andre at man trenger ikke være en superløper for å klare noe vilt, sier Jarusek.

- Hadde mine foreldre gjort noe lignende når jeg var ung, ville jeg vokst opp og tenkt at alt er mulig her i livet. Alt går an. Se bare på meg, jeg er ingen supertrent person, men dette går an å gjøre, sier Jarusek.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...