Snart forsvinner sengeplassene

Sengeposten på Ryfylke DPS Randaberg, med 12 psykiatriske sengeplasser, skal legges ned i løpet av våren. Foto: Arkiv

Nedleggelsen av sengeposten på Ryfylke DPS Randaberg er foreløpig satt til 1. mars.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

I desember vedtok ledergruppen i Helse Stavanger å legge ned sengeposten på Ryfylke distriktspsykiatrisk senter (DPS) Randaberg.

Sengeposten i Torvmyrveien har 12 psykiatriske sengeplasser, og tar imot pasienter for innleggelse fra Randaberg, Rennesøy, Kvitsøy, Finnøy, Hjelmeland, Forsand og Strand kommune.

Ledergruppen i Helse Stavanger bestemte å legge ned sengeposten etter anbefaling fra styringsgruppen og prosjektgruppen i Stavanger universitetssykehus sitt organisasjonsutviklingsprosjekt (OU).

Nå er tentativ dato for nedleggelse satt til 1. mars.

– Ved årsskiftet ble antall senger redusert med fire for å sikre at driften frem mot nedleggelse er forsvarlig. Fremover vil vi gjøre det vi kan for å forberede og legge til rette for en best mulig tilknytning til nytt DPS for de pasientene som trenger døgninnleggelse, skriver Helle Schøyen, klinikksjef for Klinikk psykisk helsevern voksne, i en e-post til Bygdebladet.

Ingen av de faste ansatte ved sengeposten vil miste jobben, men vil få tilbud om andre stillinger i klinikken.

Fortsatt tjenester i Randaberg

Det er kun sengeposten i Randaberg som blir lagt ned. Poliklinikken og akutt ambulant team på vil fortsette som før.

Både sengeposten, ambulant team og poliklinikken holder til i samme bygg i Torvmyrveien. Etter nedleggelsen av sengeposten vil Helse Stavanger fortsatt benytte dette lokalet.

– Helse Stavanger har inngått en avtale med Randaberg kommune om fortsatt leie av lokalene, fordi vi ønsker fortsatt drift av poliklinikken og akutt ambulant team i lokalene på Randaberg. Den gode samarbeidsmodellen mellom kommune og Ryfylke DPS som er utviklet over de siste årene, ønsker vi å understøtte og utvikle videre, skriver Schøyen.

Fra døgn- til dagbehandling

Helse Stavanger har to formål med å legge ned sengeposten på Randaberg. Det ene formålet er for å komme i økonomisk balanse i avdelingen Klinikk psykisk helsevern voksne. Det koster omtrent 18 millioner kroner årlig i lønnsutgifter å drifte sengeposten.

Den andre begrunnelsen for nedleggelser er for å vri ressursbruken fra døgn- til dagbehandling ved ambulante tjenester og poliklinikken.

Bekymret for pasientene

Ansatte på sengeposten, i ambulant team og leder i Mental helse ungdom Stavanger-regionen har alle uttrykt at de er bekymret for hvordan denne nedleggelsen vil påvirke pasientene.

De er spesielt bekymret for at det vil være høyere terskel for noen av pasientene å søke om hjelp på nye og ukjente sengeposter, uten å ha en relasjon til de ansatte der. De frykter også at pasientene må stå lenger på venteliste før en innleggelse.

– Hvis pasientene må vente på en innleggelse risikerer de å bli dårligere, og vi vet at det da tar lenger tid for dem å bli friske, sa Marie Bø i ambulant team til Bygdebladet i november.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...