Slik vil elevene stanse mobbing i skolen

Vikevåg skule og Mosterøy skole er blant skolene som nå starter Trivselsprogrammet. Målet er å motvirke mobbing. Foto: Sigbjørn Berentsen (arkiv).

Denne uken starter Vikevåg skule og Mosterøy skole med Trivselsprogrammet, et internasjonalt tiltak for å stanse mobbing.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

- Målet er å få flere barn i aktivitet og lek i friminuttene. Når barn er i aktivitet trives de bedre, og det blir mindre erting og mobbing, mener Tone Olsen Finnesand, rektor på Vikevåg Skule.

Det er grunnen til at Vikevåg skule og Mosterøy skole i disse dager er i gang med oppstarten av Trivelsprogrammet, Skandinavias største program for aktivitet og inkludering i barne- og ungdomsskolen.

- Det er mange skoler i landet som tar dette i bruk. Nå følte vi tiden var inne for at også vi knyttet oss til programmet, sier Olsen Finnesand.

I dag brukes programmet av flere enn 1400 grunnskoler i Norge, Sverige og på Island.

Nominerer gode forbilder

Trivselsprogrammet går ut på at utvalgte elever trer inn i roller som trivselsledere. Disse elevene skal bidra til bedre samhold og et tryggere skolemiljø, gjennom organisert aktivitet i friminuttene.

På Vikevåg skule er de nå i gang med utvelgelsen av trivselsledere fra 4. til 7. klasse, tre elever fra hvert trinn.

- De utvalgte skal være elever som ikke mobber andre, men som opptrer som gode forbilder og har respekt for sine medelever, understreker rektoren.

Trivselslederne skal legge tilrette for aktiviteter i det store friminuttet (storefri), med fire til seks ulike aktivitetsposter. Her skal de forklare de andre barna hva leken går ut på, og sette i gang opplegget.

Selv om Trivselsprogrammet enda ikke er i gang, er engasjementet for mobbetiltaket stort blant elevene, forteller Olsen Finnesand.

- De synes dette høres veldig kjekt ut, og mange ønsker å bli trivselsledere, forteller hun.

Kurs i trivselsledelse

De utvalgte trivselslederne drar på kurs i Randaberg Arena mandag 10. september. Da får de en innføring i hva det innebærer å være trivselsledere.

Der møtes skoleelever fra Mosterøy og Finnøy. Vertskapet er Harestad og Grødem skole, som allerede er såkalte trivselsskoler. Det er også Finnøy sentralskule, som startet med tiltaket skoleåret 15/16.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...