Ser på nye løsninger for å bygge sykkelstier

Anne Piel (t.v.), Jan Erik Søndeland og Jon Gunnes i Venstre skal samarbeid for å få til et sykkelfond i nye storkommuner for å få finansiere gang- og sykkelveier. De tre synes ikke noe om at sykkelveien her i Østhusvikveien stopper ved boligfeltet i Hegglandslia. Foto: Sigbjørn Berentsen

I høst blir penger til sykkelveier i Nye Stavanger en kampsak for Venstre. Ann Elin Piel og Jan Erik Søndeland håper på god oppslutning for å kunne gjennomføre en storsatsing på sykkelveier i Rennesøy.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

I forbindelse med 2017-budsjettet satte Venstre og de andre flertallspartiene i Stavanger av 20 millioner kroner årlig til gode sykkeltiltak. Siden har det vært bred oppslutning om at å bevilge dette beløpet årlig.

- Nå som vi blir en større kommune mener Venstre at dette beløpet bør økes betydelig, og at vi kan lage et sykkelfond som bygger seg opp over tid med årlige bevilgninger. På den måten har den nye storkommunen økonomiske muskler til å øke utbyggingstempoet for gang- og sykkelveier i hele kommunen, også i Rennesøy og Finnøy, sier Jan Erik Søndeland.

Han er Venstre sin ordførerkandidat i (Nye) Stavanger ved kommunevalget i høst. Bygdebladet møtte ham, Ann Elin Piel, som bor på Skorpefjell (Askje) og som er 4. Kandidat på Venstre sin liste i høst, og stortingsrepresentant John Gunnes i Østhusvik mandag formiddag.

Spleiselag

Anne Elin Piel mener det vil være en god prioritering å bygge opp et solid sykkelfond med årlige bevilgninger. Hun bor altså på Askje, men har venner i Østhusvik-området, der det ikke er gang- og sykkelvei over heia til Vikevåg, der skolen ligger.

- Å sykle 4 km er ikke nødvendigvis så langt, men mange ønsker ikke å sende ungene sine på sykkel langs Østhusvikveien som er smal og der det ofte er vanskelig for biler og større kjøretøy å møtes. Vi trenger flere sykkelveier i Rennesøy, og dette er ett av de stedene, sier hun og viser til nettopp Østhusvikveien mot Vikevåg.

Jon Gunnes er fra Trondheim og stortingsrepresentant for Venstre. Han er medlem i transport- og kommunikasjonskomitéen. Han lar seg begeistre av initiativet til Søndeland og Piel.

– Slik vil vi ha det flere steder, sier Jon Gunnes og Ann Elin Piel og Jan Erik Søndeland er enig om at sykkelvei skilt fra kjøreveien er noe de vil prioritere høyt blant annet i Rennesøy i (Nye) Stavanger kommune. Foto: Sigbjørn Berentsen

- I et sånt sykkelfond trengs et spleiselag, staten må også bidra. Slik som dette må det være, sier han og peker på den delen av Østhusvikveien som går fra tomat- og fruktpakkeriet mot Østhusvik sentrum.

- Hva kan du gjøre fra din posisjon i Stortinget for å hjelpe, Venstre er jo også i regjering?

- Ja, Venstre er i regjering og vi skal kjempe for å øke statlig andel til blant annet gang- og sykkelveier. Det er viktig å støtte initiativ som sykkelfond i Stavanger, og da må jeg overbevise både samferdselsministeren og finansministeren, selv om det ikke blir enkelt.

- Frp har nylig uttalt at de er et bilparti, og de har begge statsrådene du nevner. Så du har vel ikke en helt enkel oppgave?

- Det er bra å hylle bilen, men den må være elektrisk, som vi har gode erfaringer med i Norge, og nå smitter dette over på sykkel, som også blir elektrisk. Vi trenger flere gang- og sykkelveier, noe som også vil gjøre det mer attraktivt å bosette seg her på Rennesøy, svarer Jon Gunnes.

Skal slåss for øyene

Jan Erik Søndeland håper at Venstre vil få god oppslutning ved høstens kommunevalg. Hvis han blir ordfører i den nye storkommunen lover han å satse på de grønne løsningene, som trygge gang- og sykkelveier er.

- Den kampen skal jeg ta også for Rennesøy og Finnøy. Vi må ha noen gulrøtter som viser at vi spiller på lag med innbyggerne og samtidig er konkret på hva vi vil gjøre, og at innbyggerne i hele kommunen kan se resultater av dette, sier han.

Ann Elin Piel sier at hun har vært «sofapolitiker» i mange år. Mest fordi Venstre ikke har stilt liste i Rennesøy. Men i nye Stavanger kommune stiller partiet liste, så da tenkte hun det var på tide å engasjere seg.

- Gang- og sykkelveier handler også om folkehelse, og vi vet at overvekt er økende blant barn og unge, som også fortjener trygge skoleveier, sier Piel, som sammen med Søndeland mener det er realistisk å få etablert et sykkelfond med et tosifret millionbeløp som årlig bevilgning. Det kan få fart på bygging av gang- og sykkelveier, mener de.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...