Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Satser på det norske sparemarkedet

Ny app: Øystein W. Høie fra Randaberg har blitt norgessjef for spareappen Dreams. Appen hjelper brukerne med å spare til drømmene sine, for eksempel til førerkort eller en reise til Afrika. Foto: Privat

Øystein W. Høie fra Randaberg har gått fra en trygg og god direktørjobb til en ny hverdag i startupen Dreams.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

– Det var et stort veivalg å ta. Jeg har gått ned i lønn og opp i arbeidsmengde og risiko. Jeg hadde en veldig fin jobb og direktørtittel, men jeg sa opp jobben for å være med å bygge opp Dreams-appen, forteller Øystein W. Høie.

I fjor høst bestemte 34-åringen seg for å slutte i jobben som direktør for teknologi og forretningsutvikling i Teknisk Ukeblad Media og hoppe inn i nytt farvann som norsk sjef for spareappen Dreams.

– Var det skummelt å gå fra en trygg direktørjobb til en startup?

– Det er jo alltid en risiko i startup-verdenen og en helt annen måte å jobbe på. Men det er en utrolig spennende jobb som har en innvirkning på folks liv. Appen kan være med å gjøre verden til et litt bedre sted. Jeg synes det er viktigere å være i en jobb som gir mening enn alltid å velge det som er tryggest.

Lang fartstid i bransjen

Øystein vokste opp i Randaberg sentrum, men bor nå i Oslo. Han tok tidlig steget inn i teknologiverden, og har jobbet med digitale medier siden slutten av 90-tallet. Han startet sin første forretning på nettet som 14-åring, med salg av webhotell for et amerikansk selskap som het Zarcrom. I 1999 startet han selskapet Hardware.no som 16-åring, og i 2001 lanserte han Amobil.no. Disse selskapene ble senere slått sammen til forbrukernettstedet Tek.no.

Øystein ble tidlig interessert i datamaskiner og teknologi.

– Faren min har alltid vært interessert i data. Han kjøpte tidlig en laptop og vi fikk tidlig internett. Maskinen stod ofte ledig, så jeg satt mye på dataen og syntes dette var kjempegøy og spennende. Jeg leste artikler om computere og om hvordan man kunne lage egen hjemmeside, og prøvde meg fram, forklarer han.

Vil oppfylle drømmer

34-åringen har ansvar for å ta Dreams ut i Norge, hvor appen ble lansert for iPhone-brukere i januar. Dreams er en spareapp som skal hjelpe sine brukere med å oppfylle drømmene sine ved hjelp av en haug forskjellige sparefunksjoner. Spareappen er basert på forskning om hvordan hjernen fungerer. For å motivere brukerne til sparing bruker Dreams blant annet mekanismer fra dataspill, psykologi og atferdsøkonomi.

– Dreams er basert på et prinsipp. Vi setter oss alle mål. Hvert nyttår skal vi begynne å trene, spise sunnere og spare penger. Men dette skjer jo ikke. Det går en uke, så er man tilbake til gamle vaner, forklarer Øystein, og fortsetter:

– Etter hvert har forskere begynt å innse at problemet ikke er med viljen. Det er hjernen som jobber mot deg fordi den faller for de kortsiktige belønningene. Dette var hensiktsmessig i steinalderen, men ikke i dag. Denne kunnskapen om hvordan hjernen egentlig fungerer har vi tatt med i mobilappen.

Dreams ble lansert i Sverige i 2016 og har økt i popularitet siden den tid. Hittil har den blitt lastet ned 226.000 ganger.

– Appen har endret måten folk ser på økonomi på og jeg tror virkelig at den kan gjøre en forskjell, sier Øystein.

I Norge har spareappen inngått et samarbeid med Storebrand, som står for den finansielle plattformen og forvaltningen av kundenes sparepenger. Foreløpig konsentrerer appen seg om kortsiktig sparing, for eksempel til reise, førerkort eller tatovering.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...