Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Politiet har en teori om hva som forårsaket sykehjemsbrannen

Politiet har en teori om hva som forårsaket sykehjemsbrannen på Randaberg natt til søndag. Foto: Jan Henrik Heggebø

Politiet har en teori om hva som forårsaket sykehjemsbrannen på Randaberg, og enkelte av beboerne kan snart flytte tilbake på en av de tre foreløpig avsperrede avdelingene.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Mandag fortalte politifaglig etterforskningsleder i Sør-Vest politidistrikt, Helge Kvia, at krimteknikere hadde startet etterforskning etter sykehjemsbrannen natt til søndag.

I dag, onsdag, informerer kollega og etterforskningsleder Sveinung Ihle at de har en teori om hva som kan ha forårsaket brannen. Brannen startet trolig på et kjøkken under matlaging.

– Det tok trolig først fyr i komfyren. Flammene skal ha blitt slukket, men på grunn av mye fett i viften tok det fyr også der. Dette er en mulig årsak til brannen, men ikke noe vi har konkludert med, sier han.

Som Kvia kan også Ihle fortelle at det ikke er holdepunkter for å tro at det har forekommet noe kriminelt i forbindelse med brannen.

Tre avdelinger, hvor pasientene bodde, er foreløpig sperret av etter brannen.

Dette hendte under sykehjemsbrannen på Randaberg.

Beboerne har det greit på DPS-bygget

Som tidligere nevnt i Bygdebladet ble de 22 evakuerte beboerne flyttet til DPS-bygget like ved. Der har de fått nødvendig omsorg og medisiner etter hendelsen. I tillegg er det satt inn ekstra personell på sykehjemmet for de pasientene som natt til søndag ble evakuert.

– Vi er utrolig heldige som har et bygg relativt godt tilpasset til å flytte inn i. Beboerne har det veldig greit her, selv om det er litt trangt. Noen deler rom, men når en av de tre avdelingene snart åpner opp igjen blir det bedre plass, sier virksomhetsleder for sykehjemmet i Randaberg kommune, Ann Kristin Schmidt Thomson.

Virksomhetsleder Ann Kristin Schmidt Thomson roser de ansatte etter redningsaksjonen.

Åpner snart en av tre avdelinger

Videre kan Jorunn Bogevik, teknisk sjef i kommunen, fortelle at det jobbes fortløpende med å åpne en av de tre avdelingene utsatt for brann- og/eller lukt og røykskader.

– Tre avdelinger, kalt rosa, gul og grønn, ble sperret av etter brannen, og det er fra disse beboerne ble evakuert. Avdeling rosa er kun rammet av røyklukt, så nå pågår luktfjerning slik at enkelte av beboerne kan flytte tilbake hit. Det er imidlertid for tidlig å si når, forteller Bogevik.

På avdelingen (rosa) er det plass til seks beboere. Videre forteller teknisk sjef at det var i avdeling gul brannen oppsto, og at det kun er denne avdelingen som er utsatt for brann-, røyk og vannskader. Avdeling grønn ble utsatt for røyk- og vannskader.

De resterende, evakuerte beboerne flytter ikke tilbake til disse avdelingene (gul og grønn), men får plass på det nye sykehjemmet når det åpner, trolig ved utgangen av 2019.

I mellomtiden har beboerne det godt på DPS-bygget, forteller virksomhetsleder Thomson.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...