Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Planlegger kommunens hundreårsfest

Kultursjefen: Anders Jaarvik er blant dem som er i gang med planleggingen av jubileumsfesten i 2022. Foto: Jan Henrik Heggebø

Randaberg kommunes 100-årsjubileum skal markeres med en stor feiring i 2022. Allerede nå er planleggingen i gang.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 03.11.2018 kl 16:45

Det skjedde en tidlig sommerdag for snart hundre år siden, lørdag 1. juli 1922. Randaberg, som var en del av Hetland kommune, ble utskilt som egen kommune.

Siden den gang har Den grønne landsbyen vært en selvstendig kommune.

- I 2022 er dette hundre år siden. Det må vi markere, sier Anders Jaarik, kultursjef i Randaberg kommune.

Han har derfor allerede nå, sammen med rådmannen og hovedutvalget for nærmiljø og kultur, begynt å legge rammene for det som skal bli en storslått feiring av kommunens 100-årsjubileum.

To alternativer til markering

- Det er viktig å legge tidlig rammer for hvordan en slik feiring skal foregå. Nå har vi skissert to hovedalternativer for markeringen, forteller Jaarvik.

Det ene forslaget innebærer en feiring som varer hele året, med mange ulike aktiviteter og arrangement. Det andre forslaget er å markere jubileet med en festuke preget av forestillinger, teater, musikaler og mye, mye mer.

- Selv mener jeg det ene alternativet er like bra som det andre, men det er en økonomisk del å ta hensyn til oppi det hele. Vi antar at feiringen gjennom hele året kan komme til å koste rundt fem millioner kroner, mens en festuke kan komme på halvannen million kroner, sier kultursjefen.

Foreløpig er ikke konkrete aktivitet fastsatt, selv om det har kommet mange innspill som tas med i den videre planleggingen. Det innebærer blant annet å gi kommunens egne kulturelle arenaer, som Varen Kulturscene, Tungenes Fyr og Vistenestunet, en sentral plass under feiringen.

Tas opp til diskusjon

Under torsdagens kommunestyremøte skal politikerne diskutere de to hovedalternativene, før rådmannen ved en senere anledning legger fram et budsjettforslag. Hvor mye penger som går til prosjektet avgjøres trolig først 13. desember, i forbindelse med kommunens behandling av økonomiplanen 2019 – 2022.

Når rammene er lagt skal det på våren 2019 utarbeidet et forprosjekt for 100-årsjubileet. Her skal det blant annet foreslås visjon, målsettinger, innholdselementer og organisering av prosjektet. Økonomiske midler til gjennomføring av forprosjektet dekkes av kulturbudsjettet.

- Det er viktig at i kommer i gang med planleggingen tidlig. Vi trenger en lang planleggingshorisont enten valget faller på en feiring gjennom hele året eller en festuke, avslutter Jaarvik.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...