Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Nå kan du reise med buss for en krone

Denne og neste uke selger Kolumbus enkeltbilletter på bussen for en krone via sin app. Målet er å få flere til å reise kollektivt i stedet for å bruke bilen. Foto: Kirsti K. Sømme

Denne uken og neste uke lar Kolumbus deg få reise med buss for en krone. Tiltaket skal få folk til å velge kollektivt.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Fra 24. september til 7. oktober, uken før og uken etter at de nye bomringene trer i kraft, kan folk på Nord-Jæren ta buss for en krone.

Tilbudet gjelder for dem som kjøper enkeltbillett via Kolumbus sin app Kolumbus Billett. De som reiser med ungdomskort eller månedskort betaler vanlig pris.

– Tanken med at bussene er billigere nå før og etter at de nye bomringene og rushtidsavgiften iverksettes, er at det kan være med på å endre reisevanene til de som ikke har brukt buss før, sier sekretariatsleder Stine Haave Åsland i Bymiljøpakken.

Ekstra busser
I uken før og uken etter 1. oktober øker Kolumbus også kapasiteten på de travleste avgangene ved å hente inn ekstrabusser. Flere av ekstrabussene er hvite.

– Vi setter inn 20 busser fra en operatør som ikke kjører for oss til vanlig. Disse vil være universelt utformet og ha rett ruteinformasjon i skiltkassen foran på bussen. Men de skiller seg altså ut ved å være hvite i stedet for grønne, og de vil ikke dukke opp på sanntidskartet vårt, forklarer administrerende direktør i Kolumbus Odd Aksland.

Øker kapasitet på enkeltavganger
Ekstrabussene vil alltid kjøre samtidig som en annen buss. De vil altså doble kapasiteten på en enkeltavgang som allerede eksisterer i rutetabellen, og vil ikke få en egen avgangstid. Husk at den hvite ekstra bussen fortsatt kan komme før den grønne, og at du derfor må holde øye med skiltkassen over frontvinduet på bussen for å vite hvor ruten går.

– Vi kan aldri vite helt sikkert, men innføringen av bompenger 1. oktober og enkeltbilletten for en krone taler for at vi vil oppleve en passasjerøkning i disse to ukene, forteller Aksland.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...