Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Nå blir det utredning av bombelastning

PROTEST: Natt til i går hadde noen hengt opp håndskrevne plakater med teksten «Nok er nok» hengt opp både på busskur og ved kommunehuset i Randaberg sentrum. Foto: Kirsti Kastrup Sømme Foto: Kirsti Kastrup Sømme

Styringsgruppen for Bymiljøpakken har bestilt en konsekvensutredning for å finne ut hvordan bompengene slår ut for folk.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Det ser ikke ut til å bli noen utsettelse av rushtidsavgiften og de fem nye bomringene. Lokalpolitikerne i styringsgruppen for Bymiljøpakken nådde ikke frem med sine argumenter for endringer før 1. oktober da de i sist uke møtte Vegsjefen til møte

- Det som nå skjer, er at vi har bestilt en konsekvensutredning i forhold til hvordan bompengene vil slå ut for folk, sier randabergs ordfører Kristine Enger.

Utredningen som er bestilt av styringsgruppen, skal lages raskt og deretter brukes i forhandlingene med fylkeskommunen, staten og vegvesenet.

- Vi vet for eksempel ikke hvor stor andel av bilistene som må kjøre igjennom bommene begge veier. Jeg tror at rushtidsavgiften er satt for høyt. Her må en ikke bare se på taksten, men på hvor mange som må igjennom både til og fra jobb, sier Kristine Enger.

Hun sier de nye bomringene og rushtidsavgiften vil komme i gang 1. oktober, men at lokale politikere kan be samferdselsministeren ta Bymiljøpakken opp i Stortinget igjen dersom de enes om et nytt forslag.

- Bymiljøpakken inngår i Byvekstavtalen, og nå forhandles det om en ny byvekstavtale. Den vil si noe både om bompenger og om hvor mye staten skal bidra med i tilskudd, sier Enger.

Randaberg Frp har i en interpellasjon bedt kommunestyret vedta at ordfører Enger skal fremme forslag om fjerning av rushtidsavgiften i styringsgruppen for Bymiljøpakken. På spørsmål om hvordan hun stiller seg til interpellasjonen, svarer Enger:

- Jeg har ikke finlest den, men tror langt på vei at vi jobber for de samme tingene. Jeg er også spesielt opptatt av rushtidsavgiften, og vi i kommunestyret i Randaberg ønsket ikke noen rushtidsavgift da vi behandlet saken i 2014, sier hun.

Selv kan hun tenke seg at Stavanger-regionen får et pilotprosjekt med «smart-ordning» der bilistene betaler etter hvor langt de faktisk kjører.

- Det kan godt være at en likevel kan bruke bomstasjonene, som er satt opp, til registreringer av trafikken, sier hun.

Siste med #BomringVis flere

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...