Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Monsterhagl ødela flere mål med grønnsaker

Så stort var haglet som falt ned over grønnsakene onsdag morgen. Torleif Todnem tok bilde av det ved siden av mobilen for å vise størrelsen på haglet. Foto: Torleif Todnem

Ti mål med grønnsaker gikk med på Frøvoll gård da en lokal byge med monsterhagl ramlet ned onsdag morgen.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 04.08.2017 kl 12:11

– Jeg har aldri sett så store hagl før i mitt liv, sier Helge Todnem.

– Vi måtte ta dem med inn og avbilde dem ved siden av telefonen for at folk sko få grep på hvor svære de var, forsetter han.

– Hva betyr dette for dere?

– Vi vil helst ikke at slikt skal skje, for å si det slik. Men hva kan du gjøre?, sier Helge.

– Hvor omfattende skadene er har vi ikke helt oversikt over enda, men det er nok snakk om ti mål med grønnsaker, følger sønnen Torleif opp.

– Persillen knakk rett i to i møte med nedbøren. Det ser «flussete» og fælt ut, sier Helge og legger til:

– Vi skal imidlertid være glade for at vi har spredd produksjonen vår på ulike plasser i Randaberg når du ser hva en så lokal byge kan gjøre. Vi vet om andre bønder hvor deler av avlingene fikk hard medfart av hagl, mens det på samme tid bare kom ned som regn i andre deler av kommunen.

– Hva utgjør dette økonomisk?

– Det er nok i alle fall snakk om ødeleggelser som tilsvarer å kjøpe en helt ny bil , sier Torleif.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...