Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Losskøyta Kvitsøy skal flyte igjen

Losskøyta Kvitsøy ble bygget i 1939 ved Christensen Båtbyggeri i Risør. Den ble brukt som losfartøy fram til 1976. Foto: Kulturminnefondet

Med 400.000 kroner fra Kulturminnefondet skal losskøyta Kvitsøy igjen flyte.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Kulturminnefondet har bevilget 400.000 kroner til reparasjon av losskøyta Kvitsøy, som for tiden ligger ved kai på Finnøy hos båtbygger Jørn Flesjå. Det skriver Kulturminnefondet i en fersk pressemelding.

Midlene skal blant annet gå til dekk, skrog og spant på skøyta, som til vanlig er tilhørende på Kvitsøy i Rogaland. Kulturminnefondet sier fartøyet skal være et levende museum og brukes aktivt for å formidle loshistorie knyttet til Kvitsøy som øysamfunn.

Skøyta er inkludert i kommunens kulturminneplan, og det er etablert samarbeid med Ryfylkemuseet. I pressemeldingen sies det å være stor interesse for at fartøyet skal ha en sentral plass i kulturminnearbeidet, både i lokalsamfunnet og regionalt. Losskøyta Kvitsøy skal ligge til kai ved Hummermuseet, like ved der den lå i hele dens aktive bruksperiode.

Fartøyet ble bygget i 1939 ved Christensen Båtbyggeri i Risør. Den ble brukt som losfartøy fram til 1976. Med unntak av en periode på ti år med base på Skudenes, har skøyta vært hjemmehørende i øysamfunnet på Kvitsøy. Fartøyet sto i perioder svært sentralt i folk liv fordi det i tillegg til å føre los også ble brukt til andre formål som for eksempel syketransport og transport av jordmor.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...