Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Løper 850 km. til inntekt for demensforskning

Ondrej Jarusek skal løpe 850 km. til inntekt for demensforskning. Turen starter fredag 13. juli fra Randaberg. Foto: Privat

Ondrej Jarusek skal løpe fra Randaberg til Averøy utenfor Kristiansund. Jarusek planlegger å løpe fem mil om dagen, helt alene og uten støtteapparat.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Fredag 13. juli kl. 9 om morgenen starter Jarusek fra Randaberg og Vardheim sykehjem. Turen er planlagt å ta 13 dager.

- Gjennom min svigermor som fikk diagnosen Alzheimer i ung alder, har jeg opplevd demens på nært hold, og sett hvordan sykdommen påvirker, ikke bare den som har demens, men også de pårørende, sier Jarusek.

Tidkrevende

- Alle håndterer det forskjellig, og dette er min måte, sier Jarusek og forteller at ønsket er å bringe inn økonomiske midler til demensforskning.

Håpet er at sponsorer nå hiver seg med.

- Det har vært krevende å forsøke å få inn sponsorer. Jeg har hatt fokus på å trene for å være i stand til å gjennomføre det. Å kombinere det med å forsøke å få inn sponsorer og hverdag har vært for krevende, sier Jarusek.

- Mange vil nok se at jeg faktisk starter på denne turen og at det ikke bare er snakk, sier Jarusek.

Jarusek håper også at det å løpe for demens kan bidra til at det blir mindre tabu å snakke om sykdommen.

- Dette er en av verdens ledende dødsårsaker, og dette er måten jeg kan hjelpe på, sier Jarusek.


Endret livsstil når han ble far

Jarusek sier han ikke har løpt hele livet, men endret livsstil når han i 2012 ble far.

- Jeg røykte og hadde ikke den sunneste livsstilen. Men ville endre det, og startet i det små med trilleturer, sier Jarusek.

Jarusek fortsatte og startet å løpe med sin sønn i vognen. I 2015 mottok han sin første maraton-medalje, etter å ha løpt Karmøy maraton med sønnen i barnevogn. Sønnen blir ikke med på denne turen, men barnevognen og chihuahuaen Chille blir med. Vognen skal fylles med utstyr og proviant.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...