Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Lengst ventelister på elektro, kjøretøy og påbygg ved Randaberg videregående skole

Yrkesfag står sterkt: I fylket som helhet er det nå musikk, dans og drama som har høyest karakterkrav, men på Randaberg videregående skole har yrkesfagene størst pågang. Foto: Sigbjørn Berentsen

5. juli sendte Rogaland fylkeskommune ut informasjon om inntaket til de videregående skolene i fylket for skoleåret 2017-2018. 18.029 elever er tildelt plass i det første felles inntaket.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

I hele fylket har 15.456 elever fått tilbud på sitt førstevalg, 1.635 har fått tilbud på sitt andrevalg og 938 på sitt tredjevalg.

I følge seksjonssjef Helge Eide i opplæringsavdelingen i Rogaland fylkeskommune er det er omlag 980 elever med opplæringsrett som står på ventelister etter første inntak til alle sine ønsker. Disse er fordelt på 330 søkere til Vg1, 390 søkere til Vg2 og 260 søkere til Vg3.

Svarfristen er 15. juli, og de elevene som foreløpig ikke har kommet inn på sitt førstevalg kan krysse fingrene for at det åpner seg flere studieplasser i runde to.

Ved Randaberg videregående skole er det Vg1 elektro, Vg2 kjøretøy og Vg3 påbygg som har størst antall søkere og lengst ventelister.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...