Lav arbeidsledighet og mange ledige stillinger

Randaberg sentrum, bilde tatt august 2013. Foto: Arkiv

Det er lyst ut hundrevis av nye stillinger innen ingeniør og IKT-fag i Rogaland. Samtidig er ledigheten i fylket stabil.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

– Det er også i november flest ledige stillinger for ingeniør og IKT-fag, sier Merethe Haftorsen, direktør i NAV Rogaland.

I november ble det nemlig lyst ut 720 stillinger innen ingeniør og IKT-fag i fylket. Den registrerte bruttoarbeidsledigheten var på 3,1 prosent ved utgangen av måneden.

Ved utgangen av måneden var 6108 personer helt uten arbeid i Rogaland. 1711 arbeidssøkere var deltakere i et arbeidsrettet tiltak. Summen av helt arbeidsløse og personer på arbeidsrettet tiltak gir en brutto arbeidsledighet på 7819 personer, som tilsvarer 3,1 prosent av arbeidsstyrken.

Færre arbeidsledige i mange yrkesgrupper

Tallene under er ikke sesongjustert, og endringer som kommer fram er sammenlignet med samme periode i fjor.

Arbeidsledigheten gikk ned i de aller fleste yrkesgrupper i november. Den var størst innen ingeniør og IKT-fag (- 50 prosent), etterfulgt av bygg- og anlegg, meglere og konsulenter (- 39 prosent). Det var også stor nedgang i arbeidsledighet for de med bakgrunn fra industriarbeid (- 38 prosent).

Det er ikke bare innen ingeniør og IKT-fag at nedgangen i arbeidsledigheten er stor (- 50 prosent). Bygg- og anlegg, meglere og konsulenter var det også stor etterspørsel etter i november (- 39 prosent

2864 utlyste stillinger

Det var flest utlyste stillinger innen ingeniør og IKT-fag i november (720). Helse, pleie og omsorg (514) og bygg- og anlegg (289) hadde også mange. Totalt ble det lyst ut 2864 stillinger i Rogaland.

– De siste månedene har ledige stillinger innen ingeniør og IKT-fag holdt seg på et høyt nivå. Samtidig har det vært størst reduksjon i arbeidsledighet for de med ingeniør- og IKT-bakgrunn, sier Haftorsen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...