Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Prosjektkor synger ABBA

Siste øving: På siste øving var det også kostymeprøver. Foto: Frode Ueland Foto: Frode Ueland

Erfarne og nybegynnere i prosjektkor fremfører i mars «ABBA i Stavanger». Martha Rise fra Rennesøy er med som musikalsk leder.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Dirigent: Erland Dalen dirigerer prosjektkor. Foto: Frode Ueland


Prosjektkor er satt i gang av Erland Dalen, Martha Rise og Borghild Kyllevik. Dalen og Rise er musikalske ledere, og Kyllevik er prosjektleder. De gikk i fjor ut og spurte etter folk for å danne kor. Responsen var enorm, og i mars fremfører det nærmere 200-personerskoret ABBA i Kuppelhallen i Stavanger.

- Hvordan startet prosjektkor?

- Det er Erland Dalen som er initiativtaker. Han har gjort lignende prosjekter andre steder og har regien, sier Rise.

Erfarne og amatører
Prosjektkor er et kor med både unge og gamle, erfarne korister og amatører. Med seg har de et proft band, solistene Ingrid Kjosavik og Merete Økland samt koreograf Elisabeth Sunéa Vasvik.

- Vi utfordret dem og har nå hatt øvinger med koreograf. Det er mer utfordrende å synge med koreografi. Men de er tøffe og kaster seg ut i det. Det er en veldig fin gjeng og en takknemlig gruppe å jobbe med, sier Rise.

Solister: Merete Økland (til venstre) og Ingrid Kjosavik er solister i prosjektkor. Foto: Frode Ueland

- Hvem er den typiske kordeltageren i prosjektkor?

- Det er en person som har sangglede, er uredd og våger å prøve. Det er personer i alle aldre, vi har 16 - 17 åringer og opp til pensjonister. Noen har korerfaring, andre har aldri sunget i kor før, sier Rise.

- Hvor kommer deltagerne fra?

- De er fra litt over alt. Folk kommer fra Stavanger og kommunene rundt. Det er mange sangglade fra Randaberg, og noen fra Rennesøy og Mosterøy, sier Rise.

Koret har øvd i helger, siste øving var tredje og fjerde februar på Skadberg skole. Da var det også kostymeprøver og øving med koreograf.

- Kostymene er både hjemmelagde og kjøpt på nettet. Så her blir det full ABBA-faktor. Det vi sikter mot er et slags - «Hvor var du da ABBA spilte i kuppelhallen?», sier Rise.

- Hvordan går billettsalget?

- Det går unna. Folk gjør lurt i å kjøpe før arrangementshelgen, da er det nok ikke flere igjen og det blir ikke satt opp ekstraforestilling, sier Rise.

Rise forteller at flere av deltagerne sier sang er en måte å koble ut hverdagen på.

- Musikk er banebrytende, det er litt som terapi. Det er krevende å synge, men mange sier de får energi av å delta. Musikk og sang kan være medisin, sier Rise.

- Amatørene som blir med, fortsetter de å synge i kor?

- Det er interessant. Erland Dalen, som har gjort slike prosjekter tidligere, har sett at dette er prosjekter som genererer medlemmer til korbransjen. Det er veldig kjekt at folk som kaster seg ut i det, fortsetter, sier Rise.

Fra Rennesøy til Dubai

Rise, som er oppvokst på Rennesøy, har alltid holdt på med sang og musikk.

Musikalsk leder: Sammen med Erland Dalen er Martha Rise med som musikalsk leder for prosjektet. Foto: Privat Foto: Privat

- Jeg startet tidlig med sang. Jeg begynte tidlig hos sangpedagog og var med i band. Jeg gikk på det som nå heter Vågen musikk, dans og drama. Senere studerte jeg sangpedagogikk ved UIS og har undervist ved BÅRDAR Akademiet i Oslo.

Rise bor nå i Dubai hvor hennes mann jobber, men ser for seg at de en dag vender hjem igjen.

- Jeg har tidligere undervist på en kulturskole her i Dubai, men har nå privatelever og jobber som frilans-sanger. En dag vender vi nok hjem, sier Rise.

- Blir det et nytt prosjektkor?

- Vi får se, kanskje neste år, sier Rise.

Siste øving: På siste øving var det også kostymeprøver. Foto: Frode Ueland

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...