Få med deg blomstringen mens du kan

Her om dagen fikk Bygdebladet e-post om et tre vi bare måtte se. En nabo frydet seg over det praktfulle japanske kirsebærtreet som blomstrer borti gata hans akkurat nå.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

– Treet er et syn hvert år! Mang et konfirmantbilde er tatt ved dette treet i full blomst, skrev Kjell T. Larsen, som kaller blomstringen i Barlindveien på Grødem en begivenhet man ikke kan gå glipp av.

Årlig begivenhet

«En begivenhet» er faktisk en riktigere beskrivelse enn man skulle tro om noe som alle trær gjør hver vår, for den fargesprakende blomstringen varer bare i to uker. Bilder fra den årlige blomstringen i Japan går verden rundt, og i byer som Washington DC har man en årlig festival i forbindelse med de mange japanske kirsebærtrærne som er plantet også der. Der er blomstringen over for i år, mens den her i kalde Norge skjer en måneds tid senere, altså akkurat nå.

– Det er det eneste som er dumt med det, at denne blomsterpryden varer så kort, bekrefter eier Kenneth Jensen.

50 år gammelt

Han har overtatt huset og hagen han vokste opp i som barn, hvor faren plantet kirsebærtreet for rundt 50 år siden.

– Jeg blir 60 år snart, og kan huske når det ble plantet og begynte å vokse. Jeg tror ikke gamlefar hadde ventet at det en dag skulle bli så stort som dette!

Det kommer dessverre ingen kirsebær etter blomstene, for treet er en ren prydplante. Men å pryde gjør det da til gagns – uten så altfor mye hjelp:

– Det er ganske selvgående. Vi klipper noen døde greiner her og der, bare. Det har tydeligvis satt seg godt fast, for det tåler storm!

En uke igjen

Jensen forteller at faren hans jobbet som gartner rett bortenfor i Dusavik i mange år, og gjorde en stor innsats i hagen som også byr på mange andre flotte planter.

– Han gjorde nok noe riktig med dette treet tidlig, slik at det har klart seg så bra.

Årets blomstring begynte for en drøy uke siden, og er akkurat nå på topp. Om en ukes tid er det hele over igjen:

– Det kommer til å bli helt rosa her på plenen nå etter hvert, smiler Jensen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...