Kommunebarometeret 2018

Kvitsøy, Randaberg, Finnøy og Rennesøy detter alle på plasseringen fra fjorårets Kommunebarometer. Foto: Michael Chr. A. Simonsen

Kommunal rapport sammenligner årlig nøkkeltall fra alle landets kommuner. Barometeret er basert på flere nøkkeltall innen forskjellige sktorer og sier noe om driften i 2017.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Kommunebarometeret er en rangering og ikke en kontroll. Det er totalt 152 nøkkeltall fra 12 forskjellige sektorer som sammenlignes i barometeret.

Hvilke tall sammenlignes

Tallene er hentet fra KOSTRA (Statistisk sentralbyrå-database, og står for Kommune-Stat-Rapportering), andre SSB (Statistisk sentralbyrå) statistikker, Utdanningsdirektoratet, Helsedirektoratet, Folkehelseinstitituttet og Norsk kulturindeks fra Telemarkforsking. I små kommuner kan spesielle forhold gi store utslag.

Hvorfor og hva

Barometeret lages for å gi lokalpolitikere og beslutningstakere et bilde av hvordan kommunen drives. Barometeret er en rangering og ikke en fasit. En kommune som har lav inntekt vil vanligvis komme dårligere ut enn en kommune som har høyere inntekter.

Mangler det talldata eller hvis det er rapportert inn feil tall vil det spille inn på kommunens plassering.

Viktigst

Grunnskole og peie og omsorg har hver en en vekt på 20 prosent hver. Økonomi, barnevern og barnehage veier 10 prosent hver.

De minst viktige tjenestene har en vekt på 2,5 prosent.

Plasseringer 2018

Randaberg kommune: 138
Rennesøy kommune: 157
Kvitsøy kommune: 247
Finnøy kommune: 356

Best i Rogaland fylke er Sola kommune på en tiende plass.

Hele tabellen over alle kommunene finner du her.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...