Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

– Jeg ville prøve noe helt nytt

Fikk gang i publikum: Rennesøybuen Karl Peter Jensen Larsen fikk med hele salen på sjantien «Ring down below» under lokalmønstringen på Metropolis lørdag. Foto: Kathrine Knutsen

Rennesøybuen Karl Peter Jensen Larsen gikk videre fra UKM sin lokalmønstring i Stavanger med sjantien «Ring down below».

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 13.03.2019 kl 14:18

Hele salen sang med på bestilling av 19-åringen, da han kjørte i gang sjantien «Ring down below» på Metropolis lørdag ettermiddag.

- Jeg trodde ikke det skulle gå så bra som det gjorde, men tenkte det ville være morsomt å prøve. Så funket det, og det var jo bare fantastisk, ler 19-åringen på telefon i etterkant.

På Wikipedia står det opplyst at en sjanti, som kommer fra det franske ordet «chanter» som betyr «å synge», var en form for arbeidssang på seilskutene. Sjantien ble brukt til arbeid, og var et middel for å få mannskapet til å yte maksimalt. Arbeidssangene ble brukt til å lette arbeidet på mange måter, men den vanligste var gjennom rytmen.

- Jeg liker godt sjangeren, og synes den er litt undervurdert. Det er en raus sjanger, hvor det går an å lære seg en sang på ett minutt. Dermed kan alle bli med.

Deltaker i syv år

Allerede samme kveld fikk Karl Peter tekstmelding med gratulasjon og en beskjed om at han var med videre til fylkesfestivalen.

- Jeg har deltatt syv ganger på UKM. Dette er andre gang jeg kommer videre, starter han.

- Jeg er utrolig takknemlig over at jeg fikk være med videre, men ikke så overrasket. Etter å ha deltatt så mange år får jeg alltid en følelse av hvilke innslag som går videre, og jeg fikk en god følelse etter denne opptredenen her, sier han.

Karl Peter deltok med intet mindre enn to forskjellige innslag denne kvelden. Første innslaget var «Ingen er som du» med tekst av Ingvar Hovland og melodi av Espen Lind. Den andre var «Du gamle mor», med tekst av Åsmund Olavsson Vinje og melodi av Edvard Grieg.

Liker å skille seg ut

- Jeg har alltid likt å delta med ting som ikke er helt standard, som skiller seg litt ut, sier Karl Peter.

Noe som også lå til grunn for hans aller siste fremføring.

- Jeg ville prøve noe helt nytt. Derfor ble det fremføring av en sjanti, ler han.

En fremføring han for øvrig valgte å gjøre uten mikrofon.

- Det er planen å gjøre det samme under fylkesfestivalen i Sandnes. Å bruke mikrofon i en slik sammenheng føler jeg distanserer meg fra publikum, forklarer han.

Fylkesfestivalen går av stabelen helgen 5.-7. april i Sandnes. Karl Peter var den eneste fra Rennesøy kommune som gikk videre denne gangen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...