– Jeg har alltid hatt lyst til å jobbe innenfor idrett

Foto: Kathrine Knutsen

Helt siden han var 5-6 år gammel har Eirik Bjørnø gått på stadion sammen med far for å se Viking spille. Nå er han selv med som en del av teamet rundt laget.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 21.08.2017 kl 09:30

- Jeg har nesten ikke negler igjen etter kampene, ler randaberggutten.

- Det er spennende på en helt annen måte når du anser deg selv som en liten del av teamet.

Sportsmiljø

For halvannen måned siden startet Eirik hos de mørkeblå. Nærmere bestemt i markedsavdelingen.

- Jeg har alltid hatt lyst å jobbe innenfor idrett. Så åpnet det seg en mulighet som denne. Da var valget lett, sier 26-åringen.

- Til tross for at jeg ikke fikk ha mailen eirik@viking-fk.no. Den var visst allerede tatt, spøker han om det faktum at direktøren i klubben er randabergbuen Eirik Henningsen.

- Eirik er en bra fyr. Det samme med resten av gjengen her. Et lett miljø å komme inn i - slik det pleier å være i sportsmiljøer, oppsummerer han.

- Bygda er godt representert her ute?

- Hehe, ja vi er noen etter hvert. Stilig det. Med «Toro» (Thor Ove Vistnes) som speaker og lydmannen Helge. Supre greier, ler han.

- Men vi skulle gjerne hatt enda flere fra bygda - utpå der, sier han og peker ned på gressmatta.

- Det var tider når «Fuglis» (Erik Fuglestad) sprang rundt der ute! Sistemann fra Randaberg var Vegard Aanestad? Eller? sier han spørrende. Stemningen er lett der vi sitter i ene sponsorlosjen med hver vår kaffekopp.

- Hvordan blir arbeidsdagene dine?

- Jeg skal jobbe en del opp mot salg, nettverksbygging og sponsorer. Men det blir nok litt av alt, alle tar i et tak der det trengs. Om få timer skal jeg eksempelvis være med ene spilleren ut på overtakelse av leilighet, forklarer Bjørnø.

Lidenskap

- Du startet tidlig å engasjere deg i Viking?

- Ja, far min tok meg med på Stavanger Stadion da jeg var liten gutt. Naboen vår var oppmann i klubben, forklarer han. Siden har han fulgt med de mørkeblå.

- Jeg hadde sesongkort to år her på stadion før jeg flyttet til USA, også.

- Med hjelp av far?

- Haha, riktig. Det må du bare skrive. Far sponset sesongbillettene. Selvironien sitter løst i det blide ansiktet.

Eirik reiste over til USA med stipend innenfor fotball. Her var han kaptein på laget i fire år, mens han studerte bachelor i journalistikk og master i markedsføring. Etter hjemkomsten vendte han etter hvert tilbake til gamleklubben sin RIL, hvor han nettet senest i forrige hjemmekamp mot Midtbygden.

- Det begynner å komme seg nå. Vi startet poengsankingen litt sent, men har mye bra på gang. Det er mange flinke unggutter som kommer opp på laget og markerer seg, sier 26-åringen.

- Hvor viktig er fotballinteressen din i en slik jobb som dette?

- Det gjør jo først og fremst at jeg føler med utrolig heldig som får jobbe med noe jeg har så stor interesse og lidenskap for. Så er det klart at det er kjekt å kunne slå av en prat med kolleger og sponsorer om det som skjer ute på matta og ha en mening om det, sier han.

- Hvordan preger det som skjer ute på gressmatta dere i administrasjonen?

- Det er klart at dersom vi går på et surt tap så er ikke stemningen i taket mandag morgen. Det sier seg selv. Men så rister vi det fort av oss og ser fremover. Slik må det være - vi har en jobb å gjøre.

- Hvilke tanker har du gjort deg om å ta denne jobben med tanke på nedgangstidene som har vedvart over lenger tid i regionen?

- Da tenker jeg at det er ekstra viktig å være til stede på en god måte for partnerne våre og lage et opplegg som begge er fornøyd med og kan dra nytte av.

Sist kamp endte uavgjort med 1-1 mot Aalesund. Kommende søndag er det hjemmekamp mot Brann.

- Hva resultatet blir? Her går jeg for en 3-2 seier. Med så mange mål blir det mye moro for supporterne som kommer på stadion, også. Vi får krysse fingrene!

Vikingmann: Randabergbuen Eirik Bjørnø er veldig godt fornøyd med å ha fått jobb i markedsavdelingen i Viking FK. Foto: Kathrine Knutsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...