Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

– Jeg blir helt ydmyk

Pensjonistprisen 2018: Går i år til 77 år gamle Åstein Vistnes, som frivillig har gjort en særskilt innsats til glede for eldre i Randaberg. Foto: Kathrine Knutsen

77 år gamle Åstein Vistnes mottar Pensjonistprisen 2018 i Randaberg kommune.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 06.12.2018 kl 14:57

- Jeg har hørt mange si at de blir utslått når det får en slik beskjed, og det var akkurat det jeg kjente på: Er det slik det føles, sier en smilende Åstein på andre siden av bordet.

Vi har rigget oss til med hver vår kaffekopp på et julepyntet Små Øyeblikk.

- Jeg må nå aller først få gratulere. Så flott, vel fortjent!, sier jeg.

- Tusen takk skal du ha, men jeg gjør jo ikke noe mer enn alle de andre som står på som frivillige her i bygda, sier han.

- Så du blir litt ydmyk når du får en slik pris..., legger han til.

Motivasjon

Den 26. november var dagen da Åstein fikk telefonen fra lederen i Randaberg eldreråd, Reidun Sirevåg.

- Jeg tenkte: hva er det nå hun skal til med. At beskjeden i andre enden skulle være at jeg fikk Pensjonistprisen, den tanken hadde ikke streifet innom hodet mitt en gang, ler han.

- Men kjekt var det, og jeg setter stor pris på det.

- Hva betyr det for deg?

- Det er jo ekstra motivasjon for å fortsette videre. Det er flott at du blir sett på den måten, i tillegg til når du treffer alle de hyggelige og takknemlige menneskene på pensjonistlaget og ellers i bygda i hverdagen, sier han.

Aktiv frivillig

Begrunnelsen til eldrerådet lyder som følger:

«Åstein er 77 år og pensjonist. I ni år har han kjørt rundt med matlevering til eldre i Randaberg. De fine møtene med folk motiverer ham til den frivillige innsatsen. Selv sier Åstein at smil og takknemlighet fra den som mottar maten er mer enn betaling nok.

Han ble spurt om å gjøre denne jobben av Hans Bø som Åstein synger sammen med i mannskoret. Åstein sa ja til jobben og bidrar en dag i uken med utkjøring og levering av middager til eldre. 21 middager leveres ut i løpet av et par timer en tirsdags formiddag enten det er sol eller regn. Dersom en trenger hjelp til noe annet, er Åstein behjelpelig både med å ta inn post og ordne boss-spannet. Og han liker jobben så godt at han har ikke tenkt å slutte, sa han til Bygdebladet i 2016.

Åstein synger som nevnt i mannskoret. Mannskoret i Randaberg er unikt. Mannskoret er en tradisjon i Randaberg. Ingen 17. mai uten mannskoret. Som korist gleder Åstein andre både i «den grønne landsbyen» og utenfor kommunegrensen. Sang gir glede, og glede vil Åstein gi.

Åstein er leder for Randaberg pensjonistlag. Månedlig arrangeres møter i peisestua på Forsamlingshuset med tema, andakt, sang, informasjon og noe godt å spise. Det er mange sambygdinger som møter her til hygge og samvær. Det viser at folk har det gildt!

Etter kommunevalget i september 2015 kom Åstein inn som vara for Pensjonistlaget til Eldrerådet i Randaberg. Han ville engasjere seg også her. Og her jobbes det med alle saker som angår eldre i kommunen.»

Takknemlig

Etter å ha fått hørt deler av begrunnelsen setter Åstein seg godt tilbake i stolen.

- Stor takknemlighet, det var den første tanken som dukket opp nå. Så må jeg få si at å delta på de tingene som er nevnt der, de gir meg også mye. Jeg gleder meg til å treffe alle disse hyggelige og smilende menneskene i de ulike settingene. Det gir inspirasjon og glede til å fortsette, understreker han nok en gang.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...