Hurtigbåt til Kvitsøy etter at ferja kjørte inn i kaien

Etter at «MF Sigrid» kjørte inn i kaien i Mekjarvik i 12.20-tiden i dag, har det ikke gått ferje til Kvitsøy. Nå er det imidlertid satt inn hurtigbåt. Foto: Katrine Øverland Meling

«MF Sigrid» kjørte inn i kaien i Mekjarvik og er nå ute av drift. Det er satt inn hurtigbåt i sambandet.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 07.09.2018 kl 15:34

– De har vært borti litt med baugvisiret, sier Norleds regionssjef for ferjene i Rogaland, Gaute Gangenes.

Ferja skulle legge til kai i Mekjarvik cirka klokken 12.20, da den kjørte på kaien og baugvisiret ble ødelagt. 25 passasjerer var ombord, og ingen personer kom til skade.

– Ferja gikk til kai på normalt vis etter hendelsen, sier Gangenes.

Hurtigbåt
Klokken 14.50 ble hurtigbåt satt inn i Kvitsøysambandet inntil ny ferje er på plass.

– Etter at hurtigbåten ble satt inn kan de som er akterutseilt komme seg fram, riktignok uten bil, sier Gangenes.

Etter planen skal ferjen «MF Fjordveien» være på plass i sambandet lørdag morgen. «MF Fjordveien» har vært på årlig serviceopphold og må testkjøres før den igjen kan settes inn i rute.

«MF Sigrid» fikk en skade i baugvisiret som gjør at låseboltene ikke lenger passer. Ferjen er derfor tatt ut av rute. Foto: Katrine Øverland Meling

Usikre på årsak
Gaute Gangenes kan foreløpig ikke si noe om årsaken til at ferja kjørte inn i kaien. Både folk fra Sjøfartsdirektoratet og Norled har vært på plass for å undersøke saken, og det er rutinemessig tatt prøver for å utelukke promille.

– Det er dumt at slikt skjer, og mannskapet er preget av hendelsen. Skaden på «MF Sigrid» er ikke verre enn at den fortsatt kan brukes, men ikke i Kvitsøy-sambandet, sier Gangenes.

«MF Sigrid» har fått en skeivhet i baugvisiret som gjør at låseboltene ikke passer som de skal. I Kvitsøy-sambandet, som er et havstrekk utsatt for store bølger, er det krav om at baugvisiret skal låses.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...