Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Ho, ho, ho - velkommen til jul i Nyvollsvingen

Lyser opp: Julegaten i Nyvollsvingen ble tent 1. desember. Foto: Kathrine Knutsen Foto: Kathrine Knutsen

1. desember ble lysene tent i gata og flere meter høye nisser ønsket velkommen.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Nøyaktig klokken fem gikk lysgardinene på bortover hele gata. Toner av julemusikk spredde seg utover, og snømenn av dekk hilset velkommen like før du passerte skiltet «Jul i svingen».

- Det er det vi kaller oss ja, smiler en travel Øystein Middelthon bak grøtgrytene. Rundt han vrimler det av nissekledde barn med store smil.

- Barna synes det er utrolig stas, men det er minst like kjekt for oss voksne, også. Det har skapt et helt unikt samhold i gaten, og gjør at vi har blitt kjent med hverandre på en helt annen måte. Å jobbe dugnad i 250 timer gir deg nemlig tid til det, ler initiativtakeren og forteller at de har opprette egen facebookgruppe for å informere hverandre om hva som skal gjøres når.

Utvikler seg hele tiden

Det er åtte år siden de startet opp konseptet.

- Det var meg og Sjur Revang, naboen, som fikk ideen. Så hev andre seg med. Vi får utrolig god hjelp og har gode sponsorer i ryggen, understreker han.

- Så har det ballet litt mer på seg år for år. Neste år håper vi å få til en lik julestjerne som det er på Varen nå. I år måtte vi lage helt nye lysgardiner, de vi hadde i fjor tålte ikke like godt vær og vind.

- Og prislappen?

- Hehe, det er så mye at det vil jeg ikke si. Men som sagt, vi har også gode sponsorer som vi setter stor pris på.

Forberedelsene til i år startet de med allerede i oktober. Det er mye rigging, mye som skal på plass.

- Når setter du strek?

- Når vi må begynne å rigge til i fellesferien. Da har det gått langt nok, flirer han.

Julestemning

Fem og en halv meter høye nisser. Og en på syv og en halv, som er ny av året. Dekk av snømenn. Metervis med lysgardiner (som er satt sammen selv på dugnad). Rådyr laget i tre. Ulike julelys. Fuglenek på lyktestolpene. Dette er bare noe av hva julegaten Nyvollsvingen kan skilte med.

- Vi hjelper alle til med det vi kan. Noen kan for eksempel skaffe til veie en lift slik vi får hengt opp lysgardinene, andre koker grøt til åpningsdagen. Og, slik det er sagt, det er på ingen måte noe tvang å være med på dette selv om du bor i gata. Det er helt frivillig.

- Selvfølgelig skal du få grøt, sier Middelthon og avbryter seg selv. Fremfor grøtserveringen står små nissegutter og nissejenter, upåklagelig antrukket for anledningen. Det samme gjelder syv år gamle Lilli Øglend, som er en liten pepperkakejente med fregner på nesen.

- Jeg synes det er veldig kjekt at vi har en slik gate, starter hun forsiktig.

- Hva synes du er det kjekkeste da, av alle disse juletingene?

- Lysene, sier hun og peker opp.

- De er skikkelig fine.

- Ja, der hentet vi inspirasjon fra fargegaten, bare at vi valgte å ha våre lys i en farge, supplerer Middelthon, som selv har på seg en knallrød julegenser.

Borte i enden av gaten kommer det fire-fem personer syklende.

- Wow! Se nå, nå er lysene tent. Så kult.

Rosende ord om gaten går fra den ene syklisten til den andre.

- Det er en del som kommer innom for å kikke på gaten ja. Jeg merker at blitsen går utenfor når jeg sitter inne i stua, ler Middelthon.

- Og det synes vi jo bare er kjempehyggelig! Det er kjekt å spre julestemning!

- Og nedriggingen?

- Den tenker vi ikke på nå. Det skjer heldigvis ikke før over nyttår, og tar ikke like lang tid som oppriggingen. Så havner alt på eget lager som vi har, merket og klart til neste år, smiler han.

Pyntet: Syv år gamle Lilli Øglend synes lysgardinene er finest. Foto: Kathrine Knutsen

Pyntet: Det er kjekt å pynte seg i nissekostyme til en slik dag. ?Foto: Kathrine Knutsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...