Har strikket kofte til Randaberg

Wenche Eriksen (t.v.) og Anne Marie Sande har stikket «Landsbykoftå» - en kofte til barn og voksne som representerer Randaberg. Foto: Ingvild Olaussen

«Landsbykoftå» skal symbolisere Randaberg og er derfor dekorert med trær, tusenfryd, fyr, traktorer, steingjerder, måker og mennesker.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Strikket på koften er blant annet Tungenes fyr, Vistnes fyr, Randaberg kirke og en tett rad med mennesker som strekker seg rundt hele genseren.

– Alle menneskene står sammen. Det er jo mottoet til Randaberg, «sammen skaper vi den grønne landsbyen», forteller Wenche Eriksen, eier av Landsbystrikk i Sentrum 21.

Strikket hele døgnet

Sammen med venninnen Anne Marie Sande har hun designet og strikket «Landsbykoftå», som ble vist på catwalken for første gang under moteshowet i Varen kulturscene torsdag kveld.

– Vi har jobbet på spreng for å få den ferdig. Wenche strikket på dagen, så kom jeg og hentet den etter jobb og tok med koften hjem for å strikke på kvelden, forteller Sande.

– Også leverte hun den til meg på morgenen før jobb igjen, ler Eriksen.

– Men vi ble ferdige. Det er helt utrolig, legger hun smilende til.

Det var lokalpolitiker Kirsten Clausen som plantet ideen om at Randaberg bør få sin egen kofte da Eriksen i juni annonserte at hun skulle åpne strikkebutikk.

– Hun sa vi burde ha en egen landsbygenser siden jeg skulle starte strikkebutikk, og da begynte meg og Anne Marie å snakke om det, sier
Eriksen.

– Vi begynte å snakke om hva vi måtte ha med på genseren. Det ble ganske mye, men vi fikk det jammen til, ler Sande.

Da Eriksen åpnet Landsbystrikk 10. august var de allerede godt i gang med å planlegge koften. De siste to ukene har venninnene jobbet hardt for å strikke ferdig genseren.

– Det har vært bånn gass med strikking hele døgnet, sier Sande.

Kommer med oppskrift

Oppskriften på strikkemønsteret er ikke ferdig enda, men Eriksen forteller at hun vil ha den i butikken i løpet av neste uke.

Butikkeieren forteller at hun allerede har hatt kunder som er interessert i å skaffe seg «Landsbykoftå».

– Vi har bare fått positiv tilbakemelding til nå. Noen har kommet og spurt etter koften, men de vil ha den ferdigstrikket. Det har vi ikke kapasitet til, sier hun.

– Vi håper flere vil strikke seg koften, smiler Sande.

Venninnene har strikket to kofter: en i grønt for voksne og en hvit for barn.

– Men folk kan strikke genseren i de fargene man ønsker, understreker Eriksen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...