Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Har du et godt suppehode?

Er du klar for å lage suppe?: Merete Økland Espedal viser frem ferske, lokale matvarer fra naboen med gårdsutsalg - selvfølgelig passende antrukket i mormoren sitt forkle. Hun håper mange vil være med i konkurransen om å lage kortreist landsbysuppe. Foto: Kathrine Knutsen Foto: Kathrine Knutsen

Da kan din suppe bli kåret til den offisielle Landsbysuppen.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

En lang historie kort: Kreative hoder lagt i bløt har kokt sammen en artig, annerledes og inkluderende konkurranse til årets Høstmarken.

- Her kan store som små delta om å lage den offisielle Landsbysuppen med egenkomponert oppskrift, sier Merete Økland Espedal smilende.

- Folk kan jobbe sammen, eller hver for seg. Det kan være vennegjenger som tar utfordringen. Søsken. Lag og foreninger. Menn. Kvinner. Barnebarn i lag med mormor. Kanskje har noen en gammel oppskrift liggende etter oldermor som har vært i familien i generasjoner?

- Jeg håper mange ønsker å være med på akkurat dette, stråler hun, og legger av gårde på en lengre monolog:

- Hver høst bugner Randaberg av gode råvarer man kan lage utallige retter av. Gårdsutsalgene byr på uante muligheter og uttrykket «fra jord til bord» er virkelig en realitet. Vi ønsker å få en landsbysuppe som er vår, Randabergs egen suppe, basert på kortreiste råvarer! Her trenger vi hjelp - derfor lager vi en konkurranse!

Hovedpoenget

Og nettopp kortreist mat er nøkkelen her - flest mulig ingredienser skal være lokalt produserte i Randaberg.

- Det må selvsagt være med grønnsaker, men utover dette står alle fritt til å lage hvilken suppe de vil - varm, kald, med kjøtt eller selvfisket fisk. Hva som helst! ?

Dette må du gjøre ?for å delta

Mellom 17. august og 24. august kan du hente en beholder på en liter på Landsbykontoret hos Svein Sørnes. Kontoret har adressen Jon Torbergssons vei 23, 4070 Randaberg. Beholderen vil være nummerert, slik at det vil være anonymt hvem som har laget hvilken suppe for juryen. Du vil også få et skriv for konkurransen, og en mal oppskriften skal skrives på.

Tirsdag 28. august klokken 20.00 leverer alle sin beholder med leveringsklar suppe tilbake inne på Frivillighetssentralen ved Små Øyeblikk. Her leverer du også malen med oppskriften på suppen din.

Deretter vil juryen, bestående av flere forskjellige grupper med ulik bakgrunn, alt fra barn til pensjonister, alt fra fagfolk til bønder, bedømme suppen.

Kriterier

Jury vil nummerere suppene fra en til seks etter følgende fem kriterier:

-Smak

-Utseende

-Næringsinnhold

-Mengde lokale råvarer

-Totalinntrykk

Blir gjort stas på

- Den suppen som blir kåret til den beste får oppskriften sin publisert, samt at vi kommer til å lage opp store mengder suppe som vi vil servere under Høstmarken lørdag 29. september. Dette blir stor stas. Og dersom noen ønsker å gi suppen sin et navn når de leverer den inn, så skriv det gjerne på lappen med oppskriften, sier Økland Espedal.

- Og - i tillegg - vil vinneren av landsbysuppe-konkurransen få to billetter til Landsbykonferansen onsdag 17. oktober! Lykke til!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...