Green Mountain har fått en ny kunde i fjellet på Hodne

Svein Atle Hagaseth, Chief Sales Officer i Green Mountain (t.v.) og Werner M. Neurater, Chief Technical Officer i Fagdata gratulerer hverandre med nylig signert avtale. Foto: Privat

En av Nordens ledende sky-leverandører, Fagdata, har fra mandag 5. juni signert avtale med Green Mountain for å tilby sine kunder sikre skytjenester.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Datasenteret, som ligger i fjellet på Hodne i Rennesøy, skal gi sikre og pålitelige tjenester til Fagdata sine kunder.

– Fagdata ser framover og satser stort. Endrede behov, og krav til sikkerhet og sertifiseringer i forbindelse med blant annet GDPR og ny personvernlovgivning, har aktualisert viktigheten av gode datasenterfasiliteter, sier Werner M. Neurater, Chief Technical Officer i Fagdata.

Fagdata startet en prosess med å tilpasse seg disse utfordringene for rundt ett år siden.

– Valget av Green Mountain som vår nye Primary Site matcher ikke bare vår State-of-the-Art teknologiplattform for tjenesteproduksjonmed tilsvarende kvalitetsnivå på datasenteret, men også kan vi være trygg på at vi er optimalt rustet for å møte framtidige behov og utfordringer innen tilgjengelighet, sikkerhet og miljø, sier Neurauter.

Valget av Green Mountain som leverandør av datasentertjenester gir Fagdata også anledning til å produsere og levere tjenester til kunder med svært strenge krav til sikkerhet og oppetid.

– Vår nyeste satsing inn mot blant annet byggebransjen med tjenesten Workstation Online, levert fra Green Mountain, er ett av mange nye satsingsområder som profiterer på dette samarbeidet, sier Neurauter.

Green Mountain skal drifte Fagdata sine skytjenester fra datasenter DC1-Stavanger.

– Vi er glad for å ønske Fagdata velkommen som kunde. Vi har jobbet en stund for å få denne avtalen på plass, og det er tilfredsstillende å oppnå denne tilliten fra et teknologisk selskap innen skytjenester som Fagdata. Denne avtalen bidrar til Fagdata sin ambisjon om å tilby sine kunder sikker lagring i ett av verdens mest effektive og grønne datasentre, sier Svein Atle Hagaseth, Chief Sales Officer i Green Mountain.

Administrerende direktør i Green Mountain, Tor Kristian Gyland, sier at datasenteret har mange kunder som forlanger datasentertjenester av høy kvalitet, sikkerhet i særklasse og grønne løsninger.

– Hos oss får kundene alt dette i en pakke. Vi arbeidet hele tiden med å styrke organisasjonen, våre tjenester og vår kapasitet som datasenterleverandør. Denne avtalen med Fagdata er nok et bevis på at vår satsing på kvalitet har vært en klok strategi, sier Gyland.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...