Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Gledet de eldre på kvinnedagen

Muhammed Yusuf Bulut (i midten) var med på å markere kvinnedagen på Vardheim bofellesskap Bo2, i dag. Foto: Kirsti K. Sømme

Kvinnedagen ble i dag markert med kaker og håndlagede papirblomster til damene på Vardheim.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 14.03.2018 kl 10:23

- Jeg kommer fra Tyrkia og har vært ett år i Norge. To dager i uken går jeg til åpen barnehage med barna mine, og da går vi forbi Vardheim. Jeg har lenge ønsket å komme på besøk og gjøre noe for å glede de eldre, fortalte Songül Bulut til de eldre og personalet som hadde møtt opp på bofellesskapet Bo 2 ved Vardheim på kvinnedagen 8. mars.

Songül hadde bakt en skikkelig kvinnedagskake. Foto: Kirsti K. Sømme

Songül hadde bakt både bløtkake, gjærbakst og småkaker til de eldre og personalet. I tillegg hadde hun tatt seg tid til å lage en stor bolle med hvite roser i papir.

- Så koselig du kom og hilset på, sa Erna «Mossi» Andreassen. Hun satte stor pris på både kakene og rosen, og spesielt syntes hun det var kjekt at Songül hadde med seg barna Haticetül Kübra og Muhammed Yusuf. Muhammed Yusuf stod for utdelingen av rosene til ansatte og beboere.

Erna «Mossi» Andreassen syntes det var stas med besøk og feiring av 8. mars. Foto: Kirsti K. Sømme

- I Tyrkia er det ikke mange sykehjem, og de fleste eldre bor hjemme sammen med familien. Derfor hadde jeg lyst til å se hvordan det var i bofellesskapet, og jeg ønsket å glede de eldre, sa Songül og la til at hun svært gjerne kunne tenke seg å komme på besøk flere ganger.

I Tyrkia markeres også kvinnedagen, gjerne med kake, og der er det ganske vanlig at menn gir sine koner gaver eller blomster 8. mars.

Songül Bulut, her med barna Haticetül Kübra og Muhammed Yusuf, stilte opp med kaker og blomster til kvinnene på Vardheim i dag. Foto: Kirsti K. Sømme

Muhammed Yusuf delte ut roser til de ansatte og beboerne. Foto: Kirsti K. Sømme

Hanna Søvik var en av dem som deltok på 8. mars-markeringen. Foto: Kirsti K. Sømme

Tyrkiske Songül hadde skrevet sin egen hilsen til kvinnene på 8. mars. Her er det sønnen Muhammed Yusuf som viser den fram. Foto: Kirsti K. Sømme

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...