FrP vil ikke utsette byggingen av trinn to ved Harestad skole

Randaberg Fremskrittsparti har i sitt budsjettforslag lagt inn midler til bygging av trinn to ved Harestad skole. Partiet foreslår også å redusere eiendomsskatten neste år og fjerne den helt fra 2021. Foto: Arkiv

 Å bygge trinn to ved Harestad skole er en viktig sak for FrP og for kommunen, sa Anita Egeli da hun presenterte partiets budsjett i formannskapet.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

- De som ønsker å utsette byggingen av trinn to glemmer å si noe om boligutbyggingen på Goa og ikke minst den omfattende utbyggingen på Valahaug, sa Anita Egeli.

For å få plass til skoleinvesteringen, vil partiet skyve en del andre investeringer ut i tid.

Ombyggingen av kommunehuset utsettes fra 2019 til 2020, og partiet tar ut 3 millioner kroner til turvei mellom Goaveien og Vistnesveien som var lagt inn i rådmannens forslag. 2,5 millioner til prosjektering av Maritimt Vitensenter på Tungenes tas ut. Frp tar også ut 1.750.000 i 2019 og 2020 som rådmannen foreslo til innendørs renovering av Randaberg kirke.

FrP vil også ta vekk 600.000 kroner hvert år til ChromeBook for elever på 5. til 7. trinn, fordi partiet mener det er tidsnok at elevene får ChromeBook i ungdomsskolen.

FrP sparer også penger på driftsbudsjettet ved å ta ut rådmannens forslag om en ny stilling som driftsingeniør for kommunale bygg, samt gjennomføring av budsjettseminar og politikeropplæring.

- Vi reduserer eiendomsskatten med 1 promille i 2019 og beholde den slik i 2020. I 2021 og 2022 fjerner vi eiendomsskatten helt, forklarte Egeli.

Partiet vil også øke styrke skolehelsetjenesten, bevilge mer til bemanning i barnehagene og til å gi ressurskrevende tjenester. For å få budsjettet i balanse vil de å bruke 2 millioner kroner fra fond i 2019 og 2020, 4 millioner i 2021 og 7 millioner i 2022.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...