Forliksrådet har sekretariat i Stavanger

Forliksråd: Idar Sirevåg (f.v.), Eva Nergaard og Jorunn Utheim sitter i forliksrådet for Randaberg. Foto: Kirsti Kastrup Sømme Foto: Kirsti Kastrup Sømme

Forliksrådet for Randaberg har fortsatt sine møter på lensmannskontoret, selv om sekretariatet er flyttet til Stavanger.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 30.06.2017 kl 09:32

- Fra og med første januar i år er det Namsmannen i Stavanger som har sekretariatsfunksjonen for forliksrådet i Randaberg, forteller Christopher Tanberg.

Tanberg er midlertidig utnevnt til Randabergs nye politikontakt som del av politiets reform og omorganisering. Tidligere hadde Randaberg lensmannskontor ansvar for sivil rettspleie, og sekretariatsfunksjonen for forliksrådet var lagt til lensmannskontoret.

- Endringen fra nyttår betyr at alle henvendelser til forliksrådet for Randaberg skal gå til Namsmannen i Stavanger, forklarer Tanberg.

Forliksrådet i Randaberg holder fortsatt sine møter på lensmannskontoret i Randaberg en gang i måneden.

- Vi har i gjennomsnitt tre saker til behandling i hvert møte, forteller leder Eva Neergard i forliksrådet i Randaberg og legger til at de aller fleste sakene handler om økonomiske forhold.

Slått sammen

Forliksrådene for Rennesøy, Finnøy og Kvitsøy er slått sammen til Ryfylkeøyane forliksråd.

Forliksrådet for disse tre kommunene har også sitt sekretariat hos namsmannen i Stavanger, og rådet har sine møter i Stavanger.

Sommerstengt

Randaberg lensmannskontor stenger fredag dørene for sommeren. Kontoret har sommerstengt fra og med mandag 26. juni. Første åpningsdag i høst blir 28. august. Det er en uke lenger sommerstengt enn lensmannskontoret hadde i fjor.

Randaberg lensmannskontor har de siste ukene hatt stor pågang fra folk som vil skaffe seg nytt pass før ferien. Når lensmannskontoret holder sommerstengt, må alle som trenger nytt pass henvende seg til politiet i Stavanger.

Christopher Tanberg minner om at folk som skal ha nytt pass må huske å ta med seg det gamle passet til politiet. Foreldre som skal ha pass til barn, må ha med seg fullmakt med signatur og original legitimasjon fra den andre foreldren dersom ikke begge stiller opp på passkontoret. For barn under tre år må foreldre også ha med seg passbilde av barnet og fødselsattest dersom barnet skal få pass for første gang.

- Jeg oppfordrer alle til å sjekke gyldigheten på passene sine i god tid før de skal reise på ferie, oppfordrer Christopher Tanberg.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...