Fire kjøretøy hadde tekniske mangler

Dette kjøretøyet hadde større overheng bak enn det som er tillatt. Foto: Arnstein Stangeland/Statens vegvesen

Ett kjøretøy med overlast og ett med for stort overheng bak på kjøretøyet var noe av det Statens vegvesen og politiet avdekket i løpet av gårsdagens kontroll på E39 ved Sokn kontrollstasjon i Rennesøy.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sist oppdatert: 21.02.2018 kl 09:13

Trafikkontrollen ble holdt på E39 ved Sokn kontrollstasjon tirsdag mellom kl. 08:00 og 14:30. Det var i alt 39 kjøretøy inne på kontrollplassen, og 20 kjøretøy ble videre valgt ut for ytterligere kontroll.

Kontrollørene hadde fokus på dokumentkontroll og teknisk tilstandskontroll, vinterutrustning, bremsetest i bremserulleprøver, lastsikring og vekt. Politiet utførte promille-kontroller og kjøre- og hviletidskontroll.

Den tekniske tilstandskontrollen avdekket mangler på 4 kjøretøy, og det ble utstedt mangellapper med frist for utbedring av feilene.

Det ble utført bremestester på i alt 16 kjøretøy. På ett kjøretøy ble det avdekket feil på ABS systemet, og et annet kjøretøy hadde dårlig håndbremsvirkning.

En sjåfør fikk trafikkgebyr på 750 kr for kjøring med dekk som hadde mønsterdybde under lovlig minimum.

På grunn av kjøring med for stort overheng bak på kjøretøyet, ble det ilagt bruksforbud. Sjåføren fikk pålegg om å justere ut underkjøringshinderet bak før han kunne fortsette transporten.

Vektkontrollen viste at et kjøretøy kjørte med overlast, resultatet ble omlasting av gods før videre kjøring.

Kontrollen av lastsikring ga kjøreforbud til 1 sjåfør på grunn av for dårlig sikring. Lasten måtte sikres forsvarlig før vider kjøring.

Det ble ilagt kjøreforbud til en sjåfør på grunn av kjøring med sikthindrende gjenstander i frontvindu. Gjenstandene måtte fjernes før videre kjøring.

Siste med #Statens vegvesenVis flere

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...