Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

Får 300.000 kroner i støtte til sjøhus

Settes i stand: Sjøhuset på Utstein Gard som skal settes i stand med midler fra Kulturminnefondet. Foto: Kulturminnefondet/fra søknad Foto: Privat

Sjøhuset på Klostergården i Rennesøy kommune er ett av 488 prosjekter som i år får støtte til bevaring fra Kulturminnefondet. Tildelingen av det synl...

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

Sjøhuset på Klostergården i Rennesøy kommune er ett av 488 prosjekter som i år får støtte til bevaring fra Kulturminnefondet.

Tildelingen av det synlige beviset på støtten vil eierne får tildelt i dag formiddag når direktør i Kulturminnefondet, Simen Bjørgen, selv kommer til Stavanger for å dele ut tildelingsbrevet til Inger Lise og Anders Schanche Rettedal.

Like ved Utstein kloster

Sjøhuset ligger på eiendommen til Utstein Gard, og er like nedenfor Ustein kloster. Huset ligger i et kulturmiljøfredet område, og Kulturminnefondet mener at tilretteleggingen for ny bruk gir merverdi for eier samt god tilgang for allmennheten til å besøke og oppleve sjøhuset og området rundt dette, fremgår det av pressemeldingen til Kulturminnefondet.

Utstein kloster er Norges eneste bevarte middelalderkloster.

Deler ut 95 millioner

Innen søknadsfristen for 2017 gikk ut 1. november 2016, hadde det kommet inn 1242 søknader til Kulturminnefondet om støtte til bevaring av kulturminner i privat eie. Nordmenn vil ruste opp hus, låver, uthus, fly og båter for over 340 millioner kroner. 488 av disse kulturminnene fikk innvilget søknaden sin og det blir til sammen delt ut 95 millioner kroner fra Kulturminnefondet til disse prosjektene.

- Når det er så mange private eiere som vil sette i stand sine kulturminner, er det svært gledelig. De økte bevilgningene fra Stortinget betyr at vi kan hjelpe flere eiere i gang med sine prosjekter, sier Simen Bjørgen fra Kulturminnefondet.

Han vektlegger i pressemeldingen at Kulturminnefondet har prioritert prosjekter som gir grunnlag for fremtidig bruk, svært høyt.

Prosjekter i Rogaland

Da Kulturminnefondet i løpet av mars vedtok hvilke prosjekter som fikk støtte i denne omgang, var ti prosjekter fra Rogaland på listen. Til sammen får disse ti prosjektene nesten 2,6 millioner kroner til bevaring av kulturminner. Sjøhuset er ett av disse, og fikk 300.000 kroner i støtte.

Tidligere i mars fikk prosjekter med søknadssum på under 200.000 kroner støtte. Sju prosjekter fra Rogaland fikk da til sammen 600.000 kroner. 47 prosjekter fra fylket søkte om til sammen 12,6 millioner i støtte.

Lavterskeltilbud

Kulturminnefondet er et statlig forvaltningsorgan med formål om å styrke arbeidet med, og bevare verneverdige og fredete kulturminner, og er et lavterskeltilbud til private eiere av verneverdige kulturminner.

Kulturminnefondet skal bidra til at et mangfold av kulturminner og kulturmiljøer kan benyttes som grunnlag for framtidig opplevelse, kunnskap, utvikling og verdiskaping. Siden oppstarten i 2003, har Kulturminnefondet delt ut nærmere 600 millioner kroner i tilskudd til bevaring av verneverdige kulturminner i Norge.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...