Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Bygdebladet

– Et luftslott som ble virkelighet

Klar for krimfestival: Simen Ingemundsen går i bresjen for krimfestivalen «Blodig alvor» som går av stabelen i Randaberg til våren. Foto: Kathrine Knutsen Foto: Kathrine Knutsen

22 år gamle Simen Ingemundsen mottok Randaberg kommunes kulturstipend 2017. Dette skal han bruke til å realisere krimbokfestival i Randaberg til våren.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

- Jeg ble enormt overrasket og glad da jeg fikk vite at Randaberg kommunes kulturstipend gikk til meg, sier Simen Ingemundsen smilende.

Vi sitter på Små Øyeblikk, plassen hvor han om noen måneder skal arrangere ene kvelden av litteraturbokfestivalen. Han har gitt festivalen navnet «Blodig alvor». Den skal gå over totalt fire dager i forbindelse med Vårmarken, på ulike lokasjoner i den grønne landsbyen. Åtte forfattere skal delta, det vil bli holdt bokprater, arrangert bokbad samt at forfatterne vil fortelle om sine egne publikasjoner og utgivelser.

- Den store finalen vil være i Varen kulturscene med en av mine favorittforfattere, Jørgen Jæger, stråler 22-åringen.

- Vet du, at i dag åpner billettsalget. Jeg håper virkelig at dette er noe som appellerer til randabergbuen og folk ellers i regionen. I Stavanger har de kapittelfestivalen, så jeg synes det er helt på sin plass at vi skaper vår egen festival i Randaberg.

- Som blir tradisjon?

- Det er planen! Og det hadde vært utrolig kjekt. Tenk om vi kunne bygget dette til en årlig greie, og på sikt også fått inn utenlandske forfattere, sier og henter seg inn til nåtid:

- Men først av alt så blir det masse å gjøre nå fremover til det braker løs. Det er jo ikke mange månedene til, og tiden går fort. Jeg gleder meg noe helt enormt, og har masse gode støttespillere i ryggen. Det setter jeg stor pris på, gliser 22-åringen som selv skal bokbade forfatterne på festivalen.

Begrunnelse

Hvert år deles Randaberg kommunes kulturstipend ut på ordføreren sin nyttårsmottakelse. Utdelingen har som formål å stimulere til fortsatt utvikling og innsats innenfor kulturområdet i kommunen. Kulturstipendet kan søkes både av utøvere innen idrettsområdet, og personer som driver kunstnerisk eller kulturell virksomhet. Stipendet er på 10 000 kroner.

Simen søkte, ble valgt ut og fikk dermed gleden av å motta stipendet den første dagen i 2018.

Her er deler av begrunnelsen ordfører Kristine Enger leste opp i Varen kulturscene:

«Simen Ingemundsen fra Grødem har drevet bokbloggen «Boktimmy» i over to år. Han er en svært aktiv blogger, og har et stort engasjement for litteratur.

Ingemundsen er født i 1995, og studerer historie ved universitetet i Stavanger.

I april 2018 skal Ingemundsen arrangere litteraturfestival i Randaberg med fokus på krim. Han mottar stipendet til å utvikle festivalen «Blodig Alvor».

Randaberg kommune håper at kulturstipendet vil gi Ingemundsen inspirasjon og motivasjon til videre arbeid innenfor litteratursjangeren, og ønsker lykke til med utviklingen av den nye krimfestivalen i Den Grønne Landsbyen.»

- For meg er det som et luftslott som omsider blir virkelighet. Jeg har tenkt lenge på det kunne vært kjekt og fått til en slik festival, og nå blir det altså mulig! oppsummerer den litteraturglade 22-åringen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...