Er klar til å ta over som ordfører og vil bygge Harestad skole i 2019

BYGG NÅ:  Vi må bygge trinn to ved Harestad skole før vi har brukt for mye på å fikse opp det gamle som likevel skal bort, sier Bjørn Kahrs. Her er han ved stridens kjerne, dagens barneskolebygg i Torvmyrveien. Foto: Kirsti Kastrup Sømme

 Det er bortkastede investeringsmidler å fikse gamle Harestad skole for å rive den om noen år, mener Høyres Bjørn Kahrs. Han vil bli ordfører i 2019.

Bygdebladet
Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

Publisert:

- Jeg er klar for ordførerposten til høsten, sier Bjørn Kahrs (H).

Så klar er han, at han allerede har informert arbeidsgiver Deep Ocean om at han vil fratre sin stilling dersom han skulle bli ordfører etter valget i september 2019.

- Vi i Høyre vil igangsette byggingen av trinn to ved Harestad skole i 2019. Vi mener det blir dyrere å drifte to separate skoler enn en ny skole, og vi tror rehabiliteringen av barneskoledelen vil bli dyrere enn de fem millionene som rådmannen har anslått. Vi vet hva det vil koste å bygge trinn to i dag, og jeg er redd det vil koste mer senere om vi utsetter det. I tillegg sliter byggebransjen i dag med å få oppdrag, og da mener jeg det er viktig og riktig at vi i det offentlige stimulerer bransjen ved å igangsette prosjekter nå, sier Kahrs.

Effektivisering og digitalisering

- Vi har ikke kuttet på noe på driftsbudsjettene til helse, oppvekst og levekår i forhold til rådmannens budsjettforslag, sier Kahrs.

For å få midler til å investere i skolebygging, satser partiet på effektivisering og digitalisering av kommunal sektor.

- Vi ser at veksten i antall kommuneansatte har vært høyere enn prosentvis vekst i befolkningen i Randaberg de siste årene. Vi lever i en moderne verden med moderne hjelpemidler, og vi tror det er rom for en opprydning i den administrative porteføljen til kommunen, sier Kahrs og understreker at det ikke er snakk om oppsigelser eller økt arbeidsbyrde, men effektivisering og reduksjon når ansatte går av med pensjon eller lignende.

- Vi binder opp mye penger på investeringer i vårt budsjett, men vi har lagt inn 40 millioner kroner i 2022 i inntekter fra salg av barneskoletomten. Det vil være med på å finansiere skolebyggingen, sier Kahrs.

Investeringskutt

Høyre vil investere i skole, men utsetter en del andre investeringsprosjekter.

- Vi kutter nær 5 millioner i 2019 og 2020 og 2,5 millioner de to neste årene på investeringer i boliger for vanskeligstilte. Randaberg kommune har i dag ledige leiligheter, og vi mener det ikke må tas opp lån før alle disse er tatt i bruk, sier Kahrs.

Randaberg Høyre vil også forskyve oppstarten av sykehjemsplassene i Randaberg Helsesenter til 2020, med bakgrunn i at nybygget ikke vil stå ferdig før siste halvdel i 2019.

- Vi kutter også i investeringene i IKT, for vi mener kommunen kan spare penger ved å bruke de digitale løsningene som er tilrettelagt av KS i stedet for å prøve å finne ut av ting på egen hånd. Vi kutter også i midlene til velferdsteknologi, siden sykehjemmet blir forsinket, og vi kutter en halv million hvert år i budsjettet til ekstraordinært vedlikehold. I stedet ber vi rådmannen om en egen sak om vedlikeholdsbehovet for kommunal bygningsmasse, forteller Kahrs.

Ombygging av kommunehuset til 1,8 millioner kroner har Høyre i sitt forslag til økonomiplan flyttet fra 2019 til 2022.

Innendørs 17. mai

Høyre vil bruke 100.000 kroner slik at 17. maifeiringen kan foregå i Randaberg Arena også i årene som kommer, og de har lagt inn 250.000 kroner til stupebrett på Viste i 2019

De vil også redusere leieinntektene fra Ryggstranden båtforening med 450.000 i året i forhold til rådmannens budsjettforslag.

- Når det gjelder feiringen av Randaberg kommunes 100-årsjubileum i 2022. vil vi redusere pengebruken i forhold til rådmannens forslag og ta vekk den halve stillingen til planlegging som rådmannen har foreslått, sier Kahrs.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...